Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το λαδι καρύδας εξίσου ανθυγιεινό με το λίπος κρέατος και το βούτυρο
17-ladi-karidas 
 
Το λάδι καρύδας είναι εξίσου ανθυγιεινό με το λίπος που στάζει από το κρέας όταν το ψήνουμε και με το ζωικής προελεύσεως βούτυρο, υποστηρίζουν αμερικανοί καρδιολόγοι.
 
Αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει κυρίως κορεσμένα λίπη, τα οποία αυξάνουν την κακή (LDL) χοληστερόλη στο αίμα, λένε οι ειδικοί από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (AHA) οι οποίοι δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Circulation τη γνωμοδότησή τους για τη συσχέτιση των λιπαρών στη διατροφή με την καρδιαγγειακή υγεία.
 
Το λάδι καρύδας προωθείται ως υγιεινό και μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι πιο ωφέλιμο απ’ ό,τι τα κορεσμένα λιπαρά που προέρχονται από ζωικές πηγές. Η AHA, ωστόσο, λέει πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό.
 24-organic-life

Σύμφωνα με την AHA, το 82% των λιπαρών στο λάδι καρύδας είναι κορεσμένα - ένα ποσοστό υψηλότερο από αυτό που υπάρχει στο βούτυρο (σε αυτό είναι 63%), στο λίπος του μοσχαρίσιου κρέατος (50%) και στο λαρδί (39%).
 
Όπως συμβαίνει με όλα τα κορεσμένα λιπαρά, μελέτες έχουν δείξει ότι και το λάδι καρύδας μπορεί να αυξήσει την LDL χοληστερόλη, προσθέτει.
 
Οι ειδικοί της AHA σημειώνουν στο άρθρο τους ότι μελέτες παρατήρησης σε πολλούς πληθυσμούς έχουν δείξει ότι η μειωμένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, σε συνδυασμό με αυξημένη κατανάλωση πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών, σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά καρδιαγγειακών προβλημάτων και άλλων σημαντικών αιτιών θανάτου.
 
Το πιο ωφέλιμο είδος λίπους παραμένει το ελαιόλαδο.
 
Για να μην περιορίσετε τα λιπαρά που τρώτε φροντίστε να τρώτε το φαγητό σας βραστό, ψητό στη σχάρα, στο γκριλ ή στον ατμό, αλλά όχι τηγανητό ή ψητό στον φούρνο, καθώς και να απομακρύνετε όλο το ορατό λίπος και την πέτσα από τα κρέατα που πρόκειται να καταναλώστε.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.