Διαφήμιση
Διαφήμιση
SOS. Νέες οδηγίες για τις καταστροφικές συνέπειες τις ακτινοβολία κινητών, από τις υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια
20-aktinovolia 
Πολύς λόγος έχει γίνει, για την εισβολή της ακτινοβολίας από κινητά και wi fi στη ζωή μας.
 
Σύμφωνα με το time.com , οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια, δημοσίευσαν νέες οδηγίες για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία μας και για το πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε.
 

 
Τι υποστηρίζουν οι αρχές της Καλιφόρνια για την ακτινοβολία από τα κινητά
Εργαστηριακά πειράματα και μελέτες για την ανθρώπινη υγεία, έχουν υποδείξει, ότι η μακροχρόνια και υψηλή χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να συνδέεται με τα παρακάτω σοβαρά προβλήματα υγείας:
-Ογκους του ακουστικού νεύρου και των σιελογόνων αδένων
-Χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων
-Πονοκεφάλους
-Επιδράσεις στην ικανότητα μάθησης
-Επιδράσεις στην μνήμη
-Επιδράσεις στην ακοή
-Επιδράσεις στην συμπεριφορά
-Επιδράσεις στον ύπνο
 
24-organic-life
 
 
Ωστόσο, οι επιστήμονες διαφωνούν σχετικά με το πόσο πραγματικοί ή πόσο σοβαροί είναι αυτοί οι κίνδυνοι και οι μελέτες δεν έχουν καθορίσει οριστικούς δεσμούς μεταξύ των προβλημάτων υγείας και της ραδιοσυχνότητας (RF), δηλαδή του είδους της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα.
 
Αυτό το έγγραφο προορίζεται να παρέχει καθοδήγηση σε άτομα που θέλουν να μειώσουν την έκθεση την δική τους και της οικογένειάς τους στην ακτινοβολία RF από τα κινητά τηλέφωνα, παρά την σχετική αβεβαιότητα, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που εξέδωσε η πολιτεία της Καλιφόρνια.
 
Τι λένε οι νέες οδηγίες για την προστασία από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων
-Διατήρηση των τηλεφώνων μακριά από το σώμα, όταν δεν χρησιμοποιούνται -σε ένα σακίδιο, για παράδειγμα, αντί για μια τσέπη
 
-Ύπνος με τα τηλέφωνα μακριά από το κρεβάτι
 
-Χρήση της ανοιχτής ακρόασης ή ακουστικών, όποτε αυτό είναι δυνατό, αντί να μένει το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι
 
-Θα πρέπει να αφαιρούνται όμως και τα ακουστικά, όταν δεν χρησιμοποιούνται, καθώς αυτές οι συσκευές εκπέμπουν επίσης μικρές ποσότητες ραδιοσυχνοτήτων
 
Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μειώσουν την έκθεσή τους στην ακτινοβολία αυτή περιορίζοντας την χρήση κινητού τηλεφώνου όταν:
-Το σήμα είναι ασθενές
-Ταξιδεύουν σε ένα αυτοκίνητο με υψηλή ταχύτητα
-Είναι σε λεωφορείο, ή τρένο
-Παρακολουθούν video ή ακούνε online μουσική
-Κατεβάζουν ή ανεβάζουν μεγάλα αρχεία
 
Όλες αυτές οι συνθήκες αναγκάζουν τα τηλέφωνα να αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων πάνω από το συνηθισμένο. Τα τηλέφωνα εκπέμπουν επίσης ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων όταν συνδέονται σε συσκευές WiFi, ή Bluetooth, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα.
 
Οι κατευθυντήριες οδηγίες προειδοποιούν επίσης κατά της χρήσης “ασπίδων ακτινοβολίας” και άλλων συσκευών που διατίθενται στο εμπόριο για να μπλοκάρουν την ακτινοβολία τους.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α., τα προϊόντα αυτά μπορεί να αναγκάσουν ένα τηλέφωνο να εργαστεί σκληρότερα και να εκπέμψει περισσότερη ενέργεια RF για να παραμείνει συνδεδεμένο, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την έκθεση του ατόμου σε αυτή, αντί να την μειώσει.
 
Οι υπάλληλοι της Καλιφόρνιας εξέδωσαν τη νέα έκθεση σε απάντηση στην αυξανόμενη χρήση smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως μεταξύ των παιδιών.
 
Περίπου το 95% των Αμερικανών κατέχουν κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας και η μέση ηλικία για ένα πρώτο κινητό τηλέφωνο είναι τώρα τα 10 έτη.
 
Περίπου το 12% των χρηστών χρησιμοποιούν τα smartphones τους για καθημερινή πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
 
Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου στην υγεία των παιδιών και των εφήβων, σύμφωνα με την έκθεση. Αλλά μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να σχετίζονται με απώλεια ακοής, βουητό στα αυτιά, πονοκεφάλους και ήπια κατάθλιψη.
 
Τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα θα έχουν επίσης περισσότερα χρόνια έκθεσης σε ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων κατά τη διάρκεια της ζωής τους από ό,τι οι άνθρωποι που αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν ως ενήλικες, γεγονός που οδηγεί μερικούς γιατρούς να συστήσουν πρόσθετη προσοχή.
 
Το 2011, ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δημοσίευσε μια επισκόπηση στην οποία αναφέρεται ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνου είναι πιθανώς καρκινογόνα.
 
Και νωρίτερα φέτος, ένα ιταλικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ ενός ενάγοντος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο όγκος του εγκεφάλου του ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης κινητού τηλεφώνου για περίοδο εργασίας 15 ετών.
 
Ωστόσο, η ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα, ή τις συσκευές WiFi είναι πολύ χαμηλότερη από τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν για τα καταναλωτικά προϊόντα.
 
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα και περισσότερος χρόνος για την πλήρη κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία από τη μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας... 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.