Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τέλος το χύμα λάδι στα εστιατόρια από 01/01/2018. Μόνο σφραγισμένα μη επαναγεμιζόμενα μπουκάλια στα τραπέζια
03-ladi 
 
Τέλος το χύμα λάδι στα εστιατόρια από 01/01/2018. Μόνο σφραγισμένα μη επαναγεμιζόμενα μπουκάλια στα τραπέζια.
 
Ετσι λοιπόν, οι εστιάτορες, όχι μόνον υποχρεούνται, στα τραπέζια να έχουν πλέον σφραγισμένες μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή μπουκαλάκια μιας χρήσης, τυποποιημένου ελαιολάδου, αλλά ακόμα και στην κουζίνα που μαγειρεύουν, οφείλουν το λάδι που προμηθεύονται να είναι τυποποιημένο και όχι χύμα.
 
 
Το πρόστιμο μάλιστα είναι αρκετά τσουχτερό, αφού ανέρχεται στα 2.000,00 € / παράβαση
 
Δείτε τα σχετικά άρθρα για τη διάθεση ελαίων:
 
Άρθρα 42
1. Απαγορεύεται η αποσυσκευασία των βρωσίµων σπορέλαιων που κυκλοφορούν σε κλειστή συσκευασία και η πώληση τους χύµα από οποιονδήποτε βιοµήχανο, βιοτέχνη, χονδρέµπορο ή λιανοπωλητή.
 
2. Απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο η παραβίαση ή αποσφράγιση από τους χονδρεµπόρους ή λιανοπωλητές των συσκευασιών που περιέχουν ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο και η χύµα προσφορά του περιεχοµένου στην κατανάλωση. Στις περιπτώσεις παράβασης των παραπάνω παραγράφων εφαρµόζονται οι περί δεσµεύσεων διατάξεις του άρθρου 49.
 
3. Το ελαιόλαδο που προορίζεται για την παρασκευή γευµάτων σε εστιατόρια, νοσοκοµεία, καντίνες ή άλλες παρόµοιες εγκαταστάσεις, µπορεί να διακινείται για το σκοπό αυτό εκτός από τη συσκευασία χωρητικότητας έως 5 λίτρων, για το σκοπό αυτό και σε συσκευασίες των 10, 20, 25 έως και 50 λίτρων.
 
4. Από την 1-1-2018, το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύµατος στην κουζίνα των καταστηµάτων του άρθρου 69 της παρούσας, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και µόνο µέσω σφραγισµένων µη επαναγεµιζόµενων συσκευασιών ή συσκευασιών µιας χρήσης που, θα διατίθενται από το κατάστηµα και θα φέρουν τις απαιτούµενες επισηµάνσεις σύµφωνα µε την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νοµοθεσία.
 
5. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιµο ως κάτωθι:
Α. Για παράβαση της παραγράφου 1, δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 ευρώ) ανά παράβαση
Β. Για παράβαση της παραγράφου 2, δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 ευρώ) ανά παράβαση.
Γ. Για παραβάσεις των παραγράφων3 και 4, πεντακόσια ευρώ ανά παράβαση.
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.