Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το αλκοόλ φαίνεται πως τονώνει τη μνήμη σύμφωνα με έρευνα
22-mnimi 
Το αλκοόλ, φαίνεται πως τονώνει τη μνήμη, ισχυρίζεται επιστημονική έρευνα. Αυτό όμως, ισχύει για μνήμες, πριν αρχίσουμε την κατανάλωση ποτού και όχι κατά τη διάρκεια.
 
Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση Scientific Reports, πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε 88 εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν να απομνημονεύσουν κάποιες λέξεις και στη συνέχεια τους χώρισαν σε δύο ομάδες.
 
Από τη μία ομάδα ζήτησαν να πιει όσο ήθελε (κατά μέσον όρο κατανάλωσαν 4 ποτά) και από την άλλη να μην πιει καθόλου.
Την επόμενη ημέρα, τους ζήτησαν να θυμηθούν τις λέξεις που είχαν μάθει και, με μεγάλη τους έκπληξη, διαπίστωσαν πως όσοι είχαν πιει αλκοόλ θυμόντουσαν περισσότερες.
 
organic-life
 
Οι επιστήμονες, υπογραμμίζουν, πως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το… ρίχνουμε στο ποτό όταν θέλουμε να θυμόμαστε κάτι, αφού το αλκοόλ έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο στην μακροπρόθεσμη μνήμη, όσο και στην υγεία.
 
Παρ’ όλα αυτά, «η μελέτη μας έδειξε πως όχι μόνο όσοι είχαν πιει αλκοόλ απέδιδαν καλύτερα στην απομνημόνευση, αλλά και πως όσο περισσότερο είχαν πιει τόσο καλύτεροι ήσαν», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σίλα Μόργκαν, καθηγήτρια Ψυχοφαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, στην Αγγλία.
 
Και συνέχισε: «Οι αιτίες αυτού του φαινομένου δεν είναι πλήρως κατανοητές, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το αλκοόλ εμποδίζει την εκμάθηση νέων πληροφοριών, επιτρέποντας στον εγκέφαλο να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει καλύτερα τις προηγούμενες αναμνήσεις».
 
 
diafimisi-2
 
 
Το φαινόμενο αυτό είχε παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μελέτες, οι οποίες όμως είχαν διεξαχθεί σε ερευνητικά εργαστήρια. Η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που γίνεται σε φυσικούς χώρους, δεδομένου ότι οι εθελοντές ήπιαν αλκοόλ στο σπίτι τους.
 
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη νέα μελέτη ήταν 31 άνδρες και 57 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 53 ετών.
 
Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε τα βιολογικά ποτά και ειδικά το κρασί.
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.