Διαφήμιση
Διαφήμιση
Νέα στοιχεία για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη. Προτιμήστε τα βιολογικά
19-roundup 
 
Νέα στοιχεία για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα
 
Ανησυχητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα ανεξάρτητης μελέτης για τις επιπτώσεις στην υγεία του ζιζανιοκτόνου Γλυφοσάτη.
                                 
Σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 16 Μαΐου από τον συμπρόεδρο των Ευρωπαίων Πράσινων, Philippe Lamberts και τον πράσινο ευρωβουλευτή Marco Affronte, τα πρώτα αποτελέσματα πιλοτικής μελέτης από το Ινστιτούτο Ramazzini για το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη.
 
Η γλυφοσάτη ( Gluphosate) είναι ένα ευρέος φάσματος συστηματικό ζιζανιοκτόνο και μία οργανοφωσφορική ένωση και χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως στον αγροτικό τομέα ως ζιζανιοκτόνο.
 
Ένα από τα πιο γνωστά ζιζανιοκτόνα, που χρησιμοποιείται η γλυφοσάτη, είναι το Roundup της Monsato– Bayer και για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και έχουν γίνει 100δες διαμαρτυρίες. Τα λεφτά όμως είναι πολλά και οι ευρωβουλευτές πιθανόν να έχουν... ανάγκες.
 
24-organic-life
 
Για τους κινδύνους που εγκυμονεί στην υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον η εν λόγω δραστική ουσία και τα προϊόντα που την περιέχουν υπάρχουν έντονες ανησυχίες και κινητοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο (ΙARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατατάσσεται ως «πιθανότατα καρκινογόνος».
 
Η ανεξάρτητη πιλοτική μελέτη καταδεικνύει πως η ουσία έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την Δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.
 
Αποτελεί μέρος μιας ευρείας ανεξάρτητης έρευνας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, οπότε με βάση την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αρχίσει και πάλι η διαδικασία ανανέωσης της άδειας του ζιζανιοκτόνου.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, και με βάση τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες, η Ελλάδα καταψήφισε δια των αρμόδιων Υπουργών, την ανανέωση έγκρισης του glyphosate για πέντε έτη μαζί με Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σλοβενία και Μάλτα) στην ψηφοφορία, στην οποία δεν εξασφαλίστηκε δυστυχώς η απαραίτητη πλειοψηφία ακύρωσης της έγκρισης.
 
Στο μεταξύ η Γαλλία και η Ιταλία αποφάσισαν την απαγόρευση της χρήσης του glyphosate για ιδιώτες μόλις βρεθούν εναλλακτικές λύσεις και το αργότερο σε τρία χρόνια (το 2019), ενώ η Ολλανδία απαγόρευσε άμεσα την ερασιτεχνική χρήση.
 
Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Είναι απολύτως κρίσιμο να ερευνηθούν σε βάθος οι επιπτώσεις της χρήσης της γλυφοσάτης στην Δημόσια υγεία. Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες από αυτές που πραγματοποιούνται για λογαριασμό της βιομηχανίας των αγροτοχημικών.
 
Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία έγκρισης της εκάστοτε ουσίας θα είναι θεσμικά πιο αξιόπιστη και θα κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών και των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.