Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η επιστήμη συνιστά: Ναι στον ύπνο εν ώρα εργασίας!
 
27-ipnos
 
Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 2.000 εργαζομένων και υπαλλήλων και κατέγραψαν τις συνήθειές τους κατά την ώρα του διαλείμματος από την δουλειά.
 
Διαπίστωσαν ότι ελάχιστες εταιρείες και εργοδότες ενθαρρύνουν το προσωπικό να κάνει τακτά διαλείμματα (καμία έκπληξη σε αυτό!), ενώ μόλις ο 1 στους 5 υπαλλήλους βγαίνει από το γραφείο και πάει έξω για μία βόλτα ή για να φάει κάτι όσο διαρκεί το διάλειμμά του.
 
organic-life
 

Ένα ίδιο ποσοστό υπαλλήλων συνεχίζει να δουλεύει κατά το διάλειμμα και 1 στους 2 αποφασίζει να φάει το γεύμα του στον χώρο εργασίας (συνήθως στο ίδιο το γραφείο που εργάζονται).

Ωστόσο, ο καθηγητής Vinvent Walsh του University College του Λονδίνου, ειδικός στην έρευνα για θέματα του εγκεφάλου, υποστηρίζει ότι μετά την βιομηχανική επανάσταση, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την σημασία του (έστω) ολιγόλεπτου ύπνου στην μέση της ημέρας και αφοσιώνονται τόσο πολύ στη δουλειά, που εντέλει γίνονται λιγότερο παραγωγικοί σε αυτή.
 
 

Επισήμανε, δε, ότι ένας ύπνος διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών μέσα στο 8ωρο της δουλειάς, θα βοηθούσε τους εργαζόμενους να αποδώσουν πολύ καλύτερα και οι εταιρείες και οι εργοδότες θα έβλεπαν σύντομα ότι μια τέτοια κίνηση θα τους ευνοούσε.

Ο καθηγητής Hugh Piggins, του εργαστηρίου νευροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, είπε επίσης ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη μνήμη και τη μάθηση.
 
Υποστηρίζει ότι εκατομμύρια ανθρώπων κοιμούνται συνολικά πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και να προσπαθούν να καλύψουν τον χαμένο ύπνο τα σαββατοκύριακα.

Η έρευνα προτείνει ότι το πρόβλημα -που ονομάστηκε "κοινωνικό τζετ-λαγκ"- θα μπορούσε να σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου, άνοιας και διαβήτη μεταξύ των εργαζομένων.
 

 

 


Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.