Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το νου σου… Παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ ; Ίσως γίνεις διάσημος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
12-amea-b 
 
Το νου σου… Παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ ; Ίσως γίνεις διάσημος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Είναι αλήθεια, πως στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα παιδείας και εφαρμογής των νόμων, όσον αφορά στο σεβασμό προς το συνάνθρωπο, με αποκορύφωμα τον αντικαπνιστικό νόμο, που ουδέποτε εφαρμόστηκε, έως το parking σε θέσεις ΑΜΕΑ και κλείσιμο ραμπών ή κατάληψης πεζοδρομίων, κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
 
12-amea-4
 
 
12-amea-17
 
Και εκεί που η πολιτεία αδυνατεί ή δε θέλει, ενεργοί πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, σε ένα μεγάλο αγώνα, μπας και αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο.
 
organic-life
 
 
Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο του βούρδουλα αναλαμβάνει η δύναμη της φωτογραφίας και τα σχόλια που την ακολουθούν, αφού μια εικόνα χίλιες λέξεις και η γλώσσα δύναμη δεν έχει και κόκαλα τσακίζει…
 
Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με το κινητό στο χέρι, δηλώνουν την αγανάκτηση τους, αναρτώντας σχετικό υλικό στους λογαριασμούς τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
12-amea-14
 
Για αυτό λοιπόν το νου σου !!! Όταν δε σέβεσαι το συνάνθρωπο, μπορεί να γλυτώσεις το πρόστιμο, αλλά κινδυνεύεις να πρωταγωνιστήσεις στα «διαδικτυακά μανταλάκια».
 
Πέραν όμως της οποιασδήποτε τιμωρίας, θα ήταν καλό να αναλογιστούμε,  πως κάποιοι συνάνθρωποι μας, με κινητικά προβλήματα, αδυνατούν με τη συμπεριφορά μας, να αποκτήσουν μια σχετική ποιότητα ζωής, που για εμάς τους αρτιμελείς θεωρείται δεδομένη.
 
 
Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ανάπηροι, επειδή δεν τους βλέπουμε συχνά να κυκλοφορούν σε κοινόχρηστους χώρους.  Είναι ότι κάποιοι ζουν αποκλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, απλά και μόνον, επειδή ορισμένοι άλλοι, τους αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτούς.
 
Είναι πολύ παρήγορο, που την τελευταία δεκαετία, η πολιτεία έχει πάρει δραστικά  μέτρα και έχει δημιουργήσει θέσεις parking και ράμπες αναπήρων σε πεζοδρόμια, δημόσιες υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους, υποχρεώνοντας και τις ιδιωτικές εταιρείες να μεριμνήσουν κατάλληλα στους χώρους ευθύνης τους.
 
12-amea-16a
 
Ας σεβαστούμε λοιπόν και εμείς οι πολίτες τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι θέμα… πολιτισμού.

Δεν παρκάρουμε σε θέσεις ΑΜΕΑ. Δεν κλείνουμε τις ράμπες αναπήρων. Αλλωστε, αρκεί μόνο μια στιγμή, για να βρεθούμε και εμείς στη θέση τους...
 
12-amea-15
 
 
12-amea-13
 
12-amea-12
 
12-amea-11
 
12-amea-10
 
12-amea-9
 
12-amea-8
 
12-amea-7
 
12-amea-6
 
12-amea-5
 
12-amea-3
 
12-amea-2
 
12-amea-1
Ο ιδιοκτήτης είναι και γιατρός, όπως αποδεικνύει το ειδικό σήμα...
 
Αυτή η εικόνα δε μας τιμά !!!
12-amea-atixima
 
 
Τί ράμπα, τί... ράγα !!! Υπάρχουν και αυτά...
12-amea-ragaa
 
 
Παναγιώτης Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.