Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς να βγάλεις το αγκίστρι που καρφώθηκε στο δέρμα
06-agistri 
 
Πώς να βγάλεις το αγκίστρι που καρφώθηκε στο δέρμα
 
Λίγοι είναι οι ψαράδες, που δεν έτυχε κάποια στιγμή στη ζωή τους να έρθουν σε… στενή επαφή με κάποιο αγκίστρι, το οποίο από απροσεξία καρφώθηκε στο δέρμα.
 
Η αλήθεια είναι, πως όσο εύκολα εισχωρεί σε αυτό, τόσο δύσκολα αφαιρείται, αφού το δοντάκι που υπάρχει στο αγκίστρι, δεν το αφήνει να απελευθερωθεί, όταν το τραβάμε πίσω.
 

organic-life
 
 
Πώς να αφαιρέσεις το αγκίστρι από το δέρμα:
Κάνε την καρδιά σου πέρα, σφίξε τα δόντια και αντί να τραβάς πίσω το αγκίστρι, σπρώξε το να εισχωρήσει βαθύτερα, δίνοντας μια κλήση, ώστε να εξέλθει η μύτη του αγκιστριού από το δέρμα.
 
Με ένα κοφτάκι – πενσάκι   και ότι άλλο εργαλείο υπάρχει εύκαιρο, κόψε τη μύτη του αγκιστριού κάτω από την ακίδα και τράβηξε το πίσω, αντίθετα δηλαδή από τη φορά που εισχώρησε.
 
06-agistri-dontaki
To πρόβλημα το προξενεί η ακίδα...
 
ΜΗΝ προσπαθείς άδικα να τραβήξεις πίσω το αγκίστρι χωρίς πρώτα να έχεις κόψει τη μύτη. Δεν πρόκειται να βγει όσο και εάν τραβάς αντίθετα, αφού το δέρμα είναι πολύ σκληρό.
 
Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο, είναι να πονάς άδικα και να προξενήσεις περαιτέρω βλάβη στον ιστό του δέρματος.
 
 
  
 
Εναλλακτικά, μπορείς να επισκεφτείς ένα κέντρο υγείας, στο οποίο αφού σου κάνουν μια παυσίπονη ένεση, με μια μικροχειρουργική πράξη, θα αφαιρέσουν το αγκίστρι.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ο τέτανος καραδοκεί !!!
Στην περίπτωση που το αγκίστρι είναι σκουριασμένο, πρέπει να επισκεφτείς ένα φαρμακείο και να κάνεις έναν αντιτετανικό ορό.
 
Αν και η θάλασσα έχει απολυμάνει το αγκίστρι, ακόμα και εάν είναι ελαφρώς σκουριασμένο, εντούτοις καλό είναι προληπτικά να μην το παραβλέψεις
 
 
 
 
 
 

 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.