Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τι κάνουμε τα βεγγαλικά όταν λήξουν ; Ένα οικολογικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει
13-fotobolides 
 
Τι κάνουμε τις φωτοβολίδες όταν λήξουν ;
Ένα οικολογικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει...
 
Η νομοθεσία ορίζει, πως κάθε σκάφος, οφείλει να φέρει σωστικά, τα οποία μεταξύ των άλλων περιέχει 3 βεγγαλικά χεριού και ένα καπνογόνο.

Τι κάνουμε όμως τις φωτοβολίδες όταν λήξουν ;
Όσο και εάν φαίνεται απίστευτο, οι κανονισμοί ορίζουν, πως όταν οι φωτοβολίδες λήξουν, πρέπει να απορρίπτονται στη θάλασσα, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιηθούν, αφού τυχόν χρήση τους εν πλω, σημαίνει SOS πως κάποιο σκάφος κινδυνεύει, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο διασωστικός μηχανισμός.
 

organic-life
 
 
Το οικολογικό έγκλημα.
Είναι πραγματικά απίστευτο, με τη μόλυνση των θαλασσών να έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα, η ελληνική νομοθεσία να ορίζει πως πρέπει να επιβαρύνουμε το θαλάσσιο περιβάλλον με επιπλέον πλαστικά και τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις, που περιέχονται στις φωτοβολίδες.

Λύση η ανακύκλωση…
Η πολιτεία πρέπει να θεσπίσει την ανακύκλωση. Θα μπορούσαν για παράδειγμα, τα λιμεναρχεία ή τα καταστήματα ναυτιλιακών, τα οποία πουλάνε τα βεγγαλικά, να αποτελέσουν σημείο συγκέντρωσης των ληγμένων φωτοβολίδων και καπνογόνων, τα οποία στη συνέχεια θα στέλνονται προς ανακύκλωση.
 
Εως τότε…
Επειδή στην Ελλάδα αδυνατούμε να κάνουμε τα αυτονόητα, έως ότου ενεργοποιηθεί η πολιτεία και αποκτήσει οικολογικές ευαισθησίες, θα σας πω τι κάνω προσωπικά. Φυσικά όμως, δεν το συστήνω να το κάνετε και εσείς…
 
 
organic-life-botana
  
 
Ως ένα άνθρωπος με αυξημένη την οικολογική ευαισθησία, φυσικά και δε θα μπορούσα ποτέ να επιμολύνω τη θάλασσα με επικίνδυνα χημικά.

Από την άλλη όμως, είναι πολύ επικίνδυνο να απορρίπτονται στα σκουπίδια επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτηθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ακόμα και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές των υπαλλήλων καθαριότητας.
 
Ετσι λοιπόν έχω επιλέξει, μετά τη λήξη τους, να χρησιμοποιώ στη ξηρά τις φωτοβολίδες. Με αυτόν τον τρόπο και εκπαιδεύεται το πλήρωμα στη χρήση τους και το περιβάλλον προστατεύεται, ενώ φυσικά ας μη ξεχνάμε και το τερπνόν μετα του ωφελίμου, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα…

Απαιτούμε:
Απαιτούμε να αλλάξει η νομοθεσία, που ορίζει την επιμόλυνση του υδάτινου περιβάλλοντος, με επικίνδυνα χημικά και πλαστικά.

Ζητάμε να οριστούν σημεία συλλογής των ληγμένων φωτοβολίδων, σε λιμεναρχεία και καταστήματα ναυτιλιακών, τα οποία στη συνέχεια θα στέλνονται προς ανακύκλωση.
 
Προστατεύουμε το περιβάλλον και την υγεία μας. Είναι θέμα... πολιτισμού !!!
 
Παναγιώτης Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.