Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δικαστήριο σε Βαρκελώνη αθώωσε 5 βιαστές λιπόθυμης 14χρονης, επειδή δεν άσκησαν βία
01-biasmos
 
Δικαστήριο σε Βαρκελώνη αθώωσε 5 βιαστές λιπόθυμης 14χρονης, επειδή δεν άσκησαν βία
 
Είναι από τις ειδήσεις που προκαλούν αγανάκτηση και ειδικά μάλιστα όταν συμβαίνουν σε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα…
 
Συγκεκριμένα, δικαστήριο στη Βαρκελώνη απάλλαξε πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό 14χρονου κοριτσιού από την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης - δηλαδή του βιασμού - και οι δράστες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την ελαφρύτερη κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.
 
Σύμφωνα με το BBC, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση τεκμαίρεται εφόσον χρησιμοποιείται σωματική βία ή εκφοβισμός.
 
 
organic-life
 
Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό επειδή το θύμα ήταν σε «κατάσταση αναισθησίας» και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν βία.
 
Η απόφαση αυτή βγήκε παρότι πριν από λίγο καιρό το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε ανατρέψει μία παρόμοια, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας.
 
Αρχικά κατηγορήθηκαν έξι άτομα. Στους πέντε που καταδικάστηκαν επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 10 έως 12 χρόνια. Εάν είχαν κριθεί ένοχοι για την κατηγορία του βιασμού οι ποινές θα ήταν από 15 έως 20 χρόνια.
 
Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αντέδρασαν οργισμένα στην απόφαση αυτή.
 
Οι πέντε άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, το οποίο είχε καταναλώσει αλκοόλ, σε παλιό εργοστάσιο στη Μανρέσα, πόλη της Καταλονίας, τον Οκτώβριο του 2016.
 
 
organic-life-botana
 
 
Η υπόθεση έγινε γνωστή ως «Manada de Manresa«, κάτι σαν «αγέλη της Manresa», λόγω των ομοιοτήτων της με μία άλλη παρόμοια υπόθεση του 2016, σε βάρος και πάλι μίας έφηβης, που είχε προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις και την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τον βιασμό.
 
Το χρονικό
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, οι άνδρες βίασαν το κορίτσι ο ένας μετά τον άλλο, ενώ εκείνο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.
 
Ο ένας από τους ενόχους, ο Bryan Andrés M, αναφέρεται πως τους είπε: «Η σειρά σας. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας και χωρίς καθυστερήσεις».
 
Σε προηγούμενη ακρόαση στο δικαστήριο, η 14χρονη είχε πει πως θυμόταν πολύ λίγα από όσα συνέβησαν αλλά και πως ένας από τους άνδρες κρατούσε όπλο.
 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, παρότι το DNA του ενός βρέθηκε στα εσώρουχα της 14χρονης.
 
 
balloon-tsantes
 
 
Το δικαστήριο έκρινε πως το θύμα «δεν ήξερε τι έκανε και τι δεν έκανε, και συνεπώς δεν είχε τη δυνατότητα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με τις σεξουαλικές επαφές που είχαν οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους μαζί της», όπως έγραψε η El Pais.
 
Το δημοσίευμα ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι «έκαναν σεξουαλικές πράξεις χωρίς να χρησιμοποιούν κανενός είδους βία ή εκφοβισμό».
 
Το δικαστήριο έκρινε πως το θύμα θα πρέπει να λάβει 12.000 ευρώ ως αποζημίωση για την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «πολύ άγρια και απογοητευτική».
 
Τι είχε γίνει στην άλλη υπόθεση του 2016
Δικαστήριο της Navarra είχε καταδικάσει πέντε άνδρες για ομαδική σεξουαλική κακοποίηση μιας 18χρονης στην Παμπλόνα. Οι δράστες την είχαν σύρει σε διάδρομο ενός κτηρίου κατοικιών. Καθώς έδειχνε «παθητική ή ουδέτερη», σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν χρησιμοποιήθηκε εκφοβισμός ή βία.
 
Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανέτρεψε την απόφαση αυτή, κρίνοντας πως επρόκειτο για σεξουαλική επίθεση και οι άνδρες ήταν βιαστές. Οι ποινές τους, έτσι, από εννέα χρόνια αυξήθηκαν σε 15.
 
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ανέθεσε σε επιτροπή την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τον βιασμό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.