Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βρέθηκε νέο στέλεχος του HIV μετά από 20 χρόνια
07-aids 
 
Ένα νέο στέλεχος του HIV, ο οποίος είναι ο πρώτος από το 2000, εντοπίστηκε από Αμερικάνους ερευνητές και ανήκει στον ίδιο ακριβώς τύπο με αυτό της πολύπλοκου ιού που είχε προκαλέσει πανδημία το 1981.
 
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε πως για να δηλωθεί και να κατοχυρωθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχουν βρεθεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους.
 

organic-life
 
Το συγκεκριμένο στέλεχος λοιπόν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1983 στο Κονγκό, ακολούθησε άλλη μία το 1990, ενώ η τελευταία του αφορά μία έρευνα που ξεκίνησε το 2001 στο πλαίσιο μελέτης για την μετάδοση της νόσου από την μητέρα σε παιδί.
 
Όπως αναφέρει το gazzetta.gr ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Μέριλαντ, Anthony Fauci παρουσιάστηκε καθησυχαστικός μετά τη νέα ανακάλυψη...
 
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή έστω και ανησυχίας. Δεν είναι πολλοί άνθρωποι μολυσμένοι με αυτό. Πρόκειται απλά για μία απόκλιση», είπε χαρακτηριστικά.
 

 
 
Οι επιστήμονες που ξεκίνησαν να μελετούν αυτό το τρίτο δείγμα, προκειμένου να το χαρτογραφήσουν και να δώσουν στοιχεία για το νέο στέλεχος, χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία κάτι σαν «ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα», ενώ ακόμα δεν είναι σαφές αν δρα διαφορά από τους άλλους υπότυπους του ιού.
 
Αυτό πάντως που είναι σίγουρο και από εκεί πηγάζει αυτή η ηρεμία, είναι οτι είναι αντιμετωπίσιμος από τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες.
 
«Η ανακάλυψη αυτή μας θυμίζει οτι για να νικήσουμε πλήρως τον HIV πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς αυτό τον μεταβαλλόμενο ιό, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνολογίες και τους πόρους που διαθέτουμε», είπε ο Dr Carole McArthur από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.