Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κράμπες στο στομάχι: Εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης
20-krampes
 
Οι κράμπες στο στομάχι είναι ένα γενικός όρος που περιγράφει μια σειρά ενοχλήσεων στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου.
 
Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε κάποιες φάσης της ζωής τους συμπτώματα στο στομάχι που προκαλούν δυσφορία όπως φούσκωμα, πόνος, δυσκοιλιότητα, ερυγές (ρεψίματα) και διάρροια.
 
Οι περισσότερες κράμπες στο στομάχι εκδηλώνονται με μυϊκούς σπασμούς και μπορεί να συνοδεύονται από πόνο. Διαβάστε παρακάτω πως θα αντιμετώπισετε τις κράμπες στο στομάχι.
 
organic-life
 
Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Οι ίνες των τροφίμων διεγείρουν την κίνηση των εντέρων στο παχύ έντερο και απομακρύνουν τον κίνδυνο κράμπας στο στομάχι.
 
Σύμφωνα με το onmed.gr, πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
 
Βότανα.
Πίνετε αφεψήματα με τζίνζερ και η μέντα, τα οποία επίσης βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου. Προσοχή όμως στην ποσότητα, καθώς μπορεί να ερεθίσετε το έντερο, οδηγώντας σε αυξημένη δυσφορία.
 

organic-life-botana

 

Καφές και τσάι με μέτρο.
Η μέτρια κατανάλωση καφέ και τσαγιού είναι ευεργετική για το έντερο, η κατάχρηση όμως μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα.
 
Προβιοτικά.
Τροφές που περιέχουν προβιοτικά, τα φιλικά για το έντερο βακτήρια, βοηθούν τη διαδικασία της πέψης των τροφών. Καταναλώνετε συχνά γιαούρτι, κεφίρ και κάποια τυριά που είναι πλούσια σε προβιοτικά.
 
Λιναρόσπορος.
Η κατανάλωση σπόρων αποτελεί μια πρώτης τάξης θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Αφήστε δύο κουταλιές της σούπας σπόρους να μουσκέψουν όλη νύχτα σε ενάμιση λίτρο νερό. Το πρωί σουρώστε το νερό και καταναλώστε το σταδιακά στη διάρκεια της μέρας.

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.