Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δεν γερνάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο
03-geramata
 
Ρυτίδες, γκρίζα μαλλιά, αυτά είναι κάποια σίγουρα εξωτερικά χαρακτηριστικά, βάσει των οποίων μπορεί να υπολογιστεί περίπου η ηλικία ενός ανθρώπου.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι ηλικιωμένοι φαίνεται να μπορούν να παίζουν άνετα τένις, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία και κάποιοι νεότεροί τους δεν μπορούν να ανέβουν μια σκάλα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το πόσο γρήγορα γερνά κανείς οφείλεται μόνο κατά 20% σε γενετικούς παράγοντες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό οφείλεται στο περιβάλλον.
 
organic-life
 
Και φυσικά, η αντιμετώπιση του γήρατος είναι μία τεράστια υπόθεση, καθώς ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2025 οι ηλικιωμένοι θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με 841 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Στην Ευρώπη το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Σήμερα ζουν στην Ε.Ε. περίπου 120 εκατομμύρια συνταξιούχοι, που αντιστοιχούν στο 24% του συνολικού πληθυσμού.
 
Επομένως, ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και ο τρόπος που γερνά κάποιος άνθρωπος.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν γερνούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Duke, οι συγγραφείς της οποίας εξέτασαν 1.000 άτομα ηλικίας 38 χρονών.

Οι επιστήμονες διενήργησαν την έρευνα αυτή, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ασθενειών που προκαλούνται από το γήρας.
 
balloon-tsantes
    
Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις η χρονολογική ηλικία των συμμετεχόντων δεν ταυτιζόταν με τη βιολογική.

Και αυτό φυσικά είχε άμεση αντανάκλαση στην κατάσταση της υγείας τους αλλά και στη φυσική τους κατάσταση. Έτσι διαπιστώθηκε ότι η βιολογική ηλικία των συμμετεχόντων 38αρηδων κυμαινόταν από 28 μέχρι 61 ετών.

Προκειμένου να φτάσουν στο συμπέρασμα αυτό εξέτασαν τη χοληστερόλη, την κατάσταση της καρδιάς και το μήκος των τελομερών, την κατάσταση των δοντιών και τα αιμοφόρα αγγεία πίσω από το μάτι, τα οποία λειτουργούν ως δείκτες για τα αγγεία στον εγκέφαλο.

Κάποιοι από τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα φαίνονταν να γερνούν βιολογικά όπως και χρονολογικά, άλλοι πάλι κάθε χρόνο μεγάλωναν βιολογικά τρία χρόνια και κάποιοι δεν μεγάλωναν καθόλου.

Ορισμένοι, ακόμα και στην ηλικία των 38 χρονών παρουσίαζαν σημαντικά σημάδια υποχώρησης του IQ, γεγονός που αύξανε τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή άνοια.
 
Επίσης, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι στην πραγματικότητα ήταν βιολογικά μεγαλύτεροι, είχαν χειρότερες επιδόσεις σε νοητικά τεστ και μεγαλύτερα προβλήματα να ανέβουν μια σκάλα.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.