Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάμε το χαρτί υγείας σύμφωνα με την επιστήμη;
07-xarti
 
Κλασσικό λόγος διαφωνίας μεταξύ φίλων και συντρόφων είναι το εάν το χαρτί υγείας πρέπει να κρεμιέται με την ελεύθερη άκρη του από πάνω η από κάτω.
 
Σύμφωνα με έρευνες, περίπου ένας στους τέσσερις συνηθίζει να κρεμάει το ρολό του χαρτιού με την άκρη από κάτω και τα στατιστικά δείχνουν πως αυτή η κίνηση υποδηλώνει έναν υποτακτικό χαρακτήρα.
 
Αυτό σε σύγκριση με το υπόλοιπο 75% του κόσμου που κρεμάει το ρολό με την άκρη από πάνω και εμφανίζει κυριαρχικές τάσεις.
 
organic-life
  
Όταν δημιουργήθηκε και πατενταρίστηκε το ρολό χαρτί υγείας το 1891, οι οδηγίες έγραφαν ξεκάθαρα πως η άκρη του πρέπει να είναι από την εξωτερική πλευρά και ο λόγος για αυτό δεν έχει να κάνει με την αισθητική και τον χαρακτήρα μας: είναι θέμα υγιεινής.
 
Η τουαλέτα είναι ένας χώρος που βρίθει από μικρόβια, κυρίως από βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το escherichia coli.
 
Τα μικρόβια αυτά, τα οποία προέρχονται από τα ανθρώπινα κόπρανα, βρίσκονται σε κάθε επιφάνεια της τουαλέτας, στις πόρτες, στα χερούλια, στους τοίχους και φυσικά στην ίδια τη λεκάνη και μεταφέρονται πολύ εύκολα στο σώμα μας μέσω των χεριών μας.
 
balloon-tsantes
 
Αν η άκρη του χαρτιού υγείας κρέμεται από την κάτω πλευρά, είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσει τον τοίχο και έτσι να επιμολυνθεί.
 
Εξίσου πιθανό είναι να ακουμπήσουν και τα χέρια μας τον μολυσμένο τοίχο, και μόλις ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας ή το φαγητό μας, τα μικρόβια θα εισέλθουν το σώμα μας, προκαλώντας από ελαφρές στομαχικές διαταραχές ως και σοβαρές επιπλοκές που θα μας στείλουν στο νοσοκομείο.
 
Σύμφωνα με το topontiki.gr, ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω του λανθασμένου πλυσίματος των χεριών. Πολλοί άνθρωποι πλένουν με σαπούνι τα χέρια τους πολύ βιαστικά, για λίγα δευτερόλεπτα ενώ άλλοι μπορεί να παραλείψουν εντελώς το πλύσιμο.
 
Εν κατακλείδι, αν ανήκετε στο 25% του κόσμου που κρεμάει με το λάθος τρόπο το χαρτί υγείας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες για το καλό το δικό σας αλλά και των φιλοξενούμενών σας.
 
Σε ξένες τουαλέτες, προσπαθήστε να μην ακουμπάτε τις επιφάνειες και φροντίστε να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.