Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί από τα μάτια;
16-matia
 
Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον κορονοϊό. Ένα εξ αυτών είναι εάν ο θανατηφόρος ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα μάτια. Ας δούμε όμως τι λένε οι ειδικοί.
 
Από την πλευρά της η αμερικανική ακαδημία οφθαλμολογίας έχει τονίσει ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να γίνει μέσα από τα σταγονίδια που παράγονται όταν ένα άτομο που έχει κορονοϊό βήχει ή φτερνίζεται.
 
Στον αντίποδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσα του σάλιου και της βλέννας από τη μύτη.
 
organic-life
  
Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ τα μολυσμένα σταγονίδια μπορεί να καταλήξουν στη στοματική κοιλότητα ή τη μύτη ενός υγιούς ανθρώπους και στη συνέχεια πιθανότατα να μεταφερθούν στους πνεύμονες.
 
Από την πλευρά της η αμερικανική ακαδημία οφθαλμολογίας υποστηρίζει ότι τα σταγονίδια μπορεί να εισέλθουν και στα μάτια.
 
Επίσης η ακαδημία οφθαλμολογίας υπογραμμίζει ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί εάν κάποιος αγγίξει ένα αντικείμενο ή επιφάνεια όπου υπάρχει ο ιός και έπειτα αγγίξει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.
 
balloon-tsantes
 
Ακόμη υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να εισέλθει στο σώμα μας μέσω του επιπεφυκότα και ακολούθως να εξαπλωθεί σε όλο το ανθρώπινο σώμα μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία εντός του επιπεφυκότα.
 
Στο μεταξύ μία άλλη μελέτη ανέλυσε στοιχεία σχετικά με το κατά πόσο ο ιός μεταδίδεται μέσα από τα δάκρυα. Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από το περιοδικό Ophthalmology.
 
Μάλιστα υπήρξαν ερευνητές στη Σιγκαπούρη που πήραν δείγμα από 17 ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο αν και δεν βρήκαν ίχνη του ιού στα δάκρυα, ο κορονοϊός εντοπίστηκε στις μύτες και τους λαιμούς τους.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.