Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παθογόνα στο στόμα προκαλούν καρκίνο έδειξε μεγάλη έρευνα
23-stoma
 
Κάποια παθογόνα που βρίσκονται σε ιστούς οι οποίοι περιβάλλουν τα δόντια συμβάλλουν σε έναν εξαιρετικά επιθετικό τύπο καρκίνου του στόματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από την δρ. Yvonne Kapila του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και συνεργάτες της.
 
Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι ο καρκίνος του στόματος που προκαλείται από τα παθογόνα στο στόμα, μπορεί να περιοριστεί από μια βακτηριοκίνη, ένα αντιμικροβιακό και προβιοτικό πεπτίδιο που παράγεται από βακτήρια.
 
Το καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων κεφαλής και λαιμού (HNSCC) είναι ένας από τους πιο κοινούς καρκίνους παγκοσμίως.
 
Το καρκίνωμα των στοματικών πλακωδών κυττάρων (OSCC), ένα υποσύνολο του HNSCC, αντιπροσωπεύει το 90% όλων των κακοηθειών του στόματος και έχει χαμηλό ποσοστό επιβίωσης (μόλις 5 ετών) που δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες.
 
organic-life
  
Οι παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η μόλυνση από ιό ανθρώπινου θηλώματος, από μόνα τους δεν αρκούν για να εξηγήσουν την επίπτωση και την επιθετική φύση του OSCC.
 
Άλλοι παράγοντες όπως τα στοματικά παθογόνα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη όγκων, την εξέλιξη και τη μετάσταση του OSCC, αλλά αυτό δεν έχει διερευνηθεί καλά.
 
Η δρ. Kapila και οι συνεργάτες της εξέτασαν εάν το καρκίνωμα των στοματικών πλακωδών κυττάρων προωθείται από περιοδοντικά παθογόνα (δηλαδή εκείνα που επηρεάζουν τις δομές που περιβάλλουν και υποστηρίζουν τα δόντια).
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τρεις τύποι περιοδοντικών παθογόνων αύξησαν τη μετάσταση των κυττάρων OSCC, την εισβολή και τον σχηματισμό όγκων σε ποντίκια.
 
Οι διεργασίες των παθογόνων παρεμποδίστηκαν με θεραπεία με νισίνη, μια βακτηριοκίνη και ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται συνήθως στα τρόφιμα.
 
balloon-tsantes
 
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτή η μελέτη προσφέρει τις πρώτες άμεσες ενδείξεις ότι μια βακτηριοκίνη αναστέλλει τον σχηματισμό καρκίνου του στόματος που προκαλείται από περιοδοντικά παθογόνα.
 
Επιπλέον, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η νισίνη θα μπορούσε να έχει ευρύ θεραπευτικό δυναμικό ως αντιμικροβιακός και αντικαρκινικός παράγοντας και ως αναστολέας του σχηματισμού καρκίνου που προκαλείται από παθογόνα.
 
Οι συγγραφείς καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: "Δεδομένου ότι ένα πεπτίδιο προβιοτικής βακτηριοκίνης, η νισίνη, περιορίζει αυτήν την καρκινογένεση που προκαλείται από τα παθογόνα στο στόμα, αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να προωθήσουν γενικότερα τη θεραπεία για καρκίνο του στόματος και να καθιερώσουν ένα νέο πρότυπο για τη θεραπεία του καρκίνου που να εστιάζεται σε θεραπείες που με αντιμικροβιακά".
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.