Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μυστικά μακροζωίας που μπορούμε να υιοθετήσουμε από τους Ιάπωνες
16-iapones
 
Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου έχει μέσο προσδόκιμο ζωής 85,3 χρόνια και δεν είναι τυχαίο.
 
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι Ιάπωνες ζουν περισσότερο από ανθρώπους άλλων χωρών. Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 85.3 χρόνια!
 
Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτό οφείλεται στην τύχη ή τα γονίδια, αλλά όχι. Οι Ιάπωνες έχουν  μυστικά μακροζωίας και τώρα ήρθε η ώρα να τα μάθετε και εσείς!
 
Η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή είναι υγιεινή και ισορροπημένη
Η ιαπωνική διατροφή είναι πλούσια σε δημητριακά και λαχανικά. Οι Ιάπωνες δεν τρώνε επίσης πολύ συχνά πολύ κόκκινο κρέας όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Δυτική Ευρώπη.
 
Το κόκκινο κρέας έχει πολύ περισσότερη χοληστερόλη από τα ψάρια, γεγονός που δίνει σε ένα άτομο περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει καρδιακές παθήσεις, καρδιακές προσβολές, αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια.
 
Ακόμη αποφεύγουν όσο μπορούν τα γαλακτοκομικά και προτιμούν το πράσινο τσάι.
 
organic-life
  
Περνούν πολύ χρόνο με την οικογένεια
Η φροντίδα των ηλικιωμένων και η βοήθεια στο σπίτι αποτελούν στην Ιαπωνία μια πολύ σημαντική παράδοση.
 
Μάλιστα σε 1 μόνο σπίτι μπορούν να ζουν δύο η περισσότερες γενιές, γεγονός που επιτρέπει στους μεγάλους της οικογένειας να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
 
«Ikigai», δηλαδή να έχετε έναν λόγο να ξυπνάτε κάθε μέρα
Ο Μίτσιγκο Κουμάνο περιγράφει το Ikigai ως την αφιέρωση του ατόμου σε δραστηριότητες που τον γεμίζουν και δίνουν νόημα στην ζωή του.

Ο Μίτσιγκο Κουμάνο περιγράφει το Ikigai ως την αφιέρωση του ατόμου σε δραστηριότητες που τον γεμίζουν και δίνουν νόημα στην ζωή του.

Όπως αναφέρει το sputniknews.gr, το «Ikigai» σημαίνει κυριολεκτικά «λόγος ύπαρξης». Στην Ιαπωνία είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια κατεύθυνση ή σκοπό στην ζωή σου.
 
Ο Μίτσιγκο Κουμάνο, είναι ένας Ιάπωνας ψυχολόγος που περιγράφει το Ikigai ως την αφιέρωση του ατόμου σε δραστηριότητες που τον γεμίζουν και δίνουν νόημα στην ζωή του.
 
balloon-tsantes
  
Η Ιαπωνία μας διδάσκει για την καθαριότητα
H χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει τη φήμη ως ένα από τα «καθαρότερα» έθνη στον κόσμο. Και δεν χρειάζεται να αποδειχθεί ότι η καθαριότητα οδηγεί σε καλή υγεία.
 
Σε πολλές χώρες στον υπόλοιπο κόσμο δεν φαίνεται πάντα σαν πολιτιστικός κανόνας να πλένεις τα χέρια και να κάνεις ντουζ κάθε μέρα, αλλά η καθαριότητα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε διάφορες ασθένειες.
 
Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν τη μέθοδο «hara hachi bu» για να αποφύγουν το υπερβολικό φαγητό
«Hara hachi bu» σημαίνει «φάτε μέχρι να είστε 80% φουλ». Είναι μια φιλοσοφία του Κομφούκιου για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής.
 
Οι Ιάπωνες λατρεύουν να περπατούν
Όχι μόνο οι Ιάπωνες τρώνε υγιεινά, αλλά περπατούν και πολύ. Αρκετοί πολίτες, ιδίως ηλικιωμένοι, περπατούν, κάνουν ποδήλατο και παίρνουν το τρένο για να πάνε στην δουλειά (αντί για αυτοκίνητο).
 
Τα αυτοκίνητα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δημοφιλή καθώς το σύστημα τρένων στην Ιαπωνία είναι υπέροχο!
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.