Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου
07-aspirini
 
Ιατρική έρευνα ,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet κατέδειξε ότι η χρήση της ασπιρίνης μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του εντέρου.
 
Δύο χάπια ασπιρίνης την ημέρα για δύο έτη ελάττωσε την συχνότητα ανάπτυξης του καρκίνου του εντέρου κατά 63% σε μια ομάδα 861 ασθενών που διέτρεχαν τον κίνδυνο εμφάνισης του.
 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Newcastle Sir John Burn, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της παραπάνω ερευνάς, δήλωσε : «… υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η μείωση του καρκίνου του εντέρου είχε άμεση σχέση με την καθημερινή λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης».
 
Η ιατρική μελέτη  διεξήχθη σε 861 ασθενείς με σύνδρομο Lynch, (κληρονομικός καρκίνος του παχέος εντέρου που δεν συνδέεται με την πολυποδίαση) το οποίο εμφανίζεται σε ένα ανά 1.000 άτομα.
 
organic-life
 
Κατά την διάρκεια της μελέτης, τα άτομα της ύποπτης ομάδας έλαβαν 600 mg ασπιρίνης κάθε ημέρα. Στην ομάδα αυτή αναπτυχτήκαν 19 όγκοι, σε σύγκριση με 34 όγκους που εμφανιστήκαν στην ομάδα «έλεγχου», δηλαδή η μείωση ήταν 44%.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν μόνο τους ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο (600 mg ασπιρίνης) για τουλάχιστον δύο χρόνια, η μείωση ήταν 63%.
 
Επίσης υπήρξαν επιπτώσεις και σε άλλους καρκίνους που σχετίζονται με σύνδρομο Lynch.
 
Ωστόσο, υπήρξαν επίσης και παρενέργειες. Ετσι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος των ελκών και γαστρεντερικών αιμορραγιών, όπως επίσης σε ελάχιστες περιπτώσεις, η εμφάνιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, που προκαλείται από την ασπιρίνη.
 
 
Συμπερασμα
Οι άνθρωποι που έχουν ένα σαφές οικογενειακό ιστορικό, ιδιαίτερα, του καρκίνου του εντέρου θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο προσθήκης χαμηλής δόσης ασπιρίνης στη καθημερινότητα τους και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν μια γενετική προδιάθεση.
 
Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας ιατρό!
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.