Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το ρέψιμο του μωρού.Tips για γονείς
21-moro
 
Τα μωρά πρέπει να ρεύονται μετά το φαγητό προκειμένου να απελευθερωθεί η ποσότητα αέρα που συσσωρεύεται στο στομάχι τους κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με το μπιμπερό.

Εάν αυτός ο αέρας μείνει στο στομάχι του μωρού, ενδέχεται να του προκαλέσει δυσανασχέτηση ή και δυσφορία, τα οποία εκφράζει κυρίως με κλάμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό πρέπει να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από το εάν δείχνει σημάδια δυσανασχέτησης ή όχι.
 
Οι γονείς είναι σημαντικό να έχουν υπομονή και επιμονή, ώστε μετά από κάθε γεύμα το μωρό να κάνει τουλάχιστον τρία με τέσσερα ρεψίματα.

Όσον αφορά τις τεχνικές ρεψίματος αυτές ποικίλουν και μπορείτε να ακολουθήσετε όποια σας βολεύει.
 
organic-life
 
Δείτε παρακάτω τις πιο συνήθεις και μερικά tips που θα διευκολύνουν το μωρό να ρευτεί.

• Τοποθετήστε το μωρό σας σε καθιστή θέση. Με το ένα χέρι σας κρατήστε το κεφαλάκι του σταθερά μπροστά και με το άλλο χτυπήστε την πλάτη του.
 
Αυτή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική τεχνική, καθώς θα κάνει το μωρό σας να ρευτεί σε μόλις 1-2 λεπτά.

• Κρατήστε το μωρό αγκαλιά με το πιγούνι του να ακουμπάει στον ώμο σας. Στηρίξτε το μωρό σας με το ένα χέρι και τρίψτε το με το άλλο απαλά στην πλάτη.
 
organic-life-courier
 
• Κρατήστε το μωρό με το κάθε χέρι σας κάτω από την αντίστοιχη μασχάλη του ώστε το πρόσωπό του να κοιτάει το δικό σας.
 
Χτυπήστε ελαφρά την κάθε πλευρά προσέχοντας παράλληλα να κρατάτε σταθερό το κεφαλάκι του.

• Καθίστε σε όρθια θέση και τοποθετήστε το μικρό σας στα πόδια σας, μπρούμυτα προσέχοντας όμως το κεφάλι του να μην είναι χαμηλότερο από το υπόλοιπο σώμα του. Τρίψτε απαλά την πλάτη του μέχρι να ρευτεί.

• Σύμφωνα με τυο mothersblog.gr, το βρεφικό μασάζ έχει πολλά οφέλη για τα μωρά. Το μασάζ μετά τον φαγητό θα βοηθήσει το μωρό να ρευτεί και να απελευθερώσει την ποσότητα αέρα από το στομάχι του.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.