Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συνεχίζεται η απαγόρευση ψαρέματος, παρά την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων
26-psarema 
 
Συνεχίζεται η απαγόρευση ψαρέματος, παρά την αντίθετη εισήγηση των λοιμωξιολόγων
 
Παρά την προ ημερών, θετική εισήγηση των λοιμωξιολώγων, συνεχίζεται για μια εβδομάδα ακόμη, η παράλογη απαγόρευση ψαρέματος.
 
Να θυμίσουμε, πως οι ειδικοί είχαν συστήσει να επιτραπεί το ψάρεμα από την κατή και με μικρά σκάφη, με ορισμένους περιορισμούς, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό αρκετό, ώστε να αντιστρέψει την κυβερνητική εμμονή.
 
Παρά την άμεση και επιτακτική ανάγκη, ατομικής μοναχικής άσκησης, συνεχίζει να απαγορεύεται ψάρεμα & κυνήγι, ακόμα και με αυστηρούς κανόνες.
 
Με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν εκτοξευτεί στο κόκκινο και παρά την επιτακτική ανάγκη, για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού, το ψάρεμα και το κυνήγι που αποτελούν μακράν τα πιο μοναχικά και ατομικά αθλήματα και δραστηριότητες, τα οποία λαμβάνουν χώρα στην ανοιχτή ύπαιθρο, συνεχίζουν να απαγορεύονται και αυτή την εβδομάδα.
 
Να θυμίσουμε, πως επιτρέπεται η ορειβασία, αλλά όχι το κυνήγι. Επιτρέπεται το κολύμπι, αλλά όχι το ψαροντούφεκο. Ο πολίτης, μπορεί να πάει με κωπήλατη βάρκα ή κανό, για κωπηλασία, αλλά το ψάρεμα από βάρκα, τιμωρείται με πρόστιμο 300,00 € και εαν το πλεούμενο φέρει και μηχανή, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 5.300,00 € !!!
 
 
organic-life
 
 
Αγανάκτηση από την παράλογη απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας και θήρας
Θες να αθληθείς μόνος σου, μακριά από συνωστισμούς και συγχρωτισμούς ; Πήγαινε για ψάρεμα και κυνήγι λέει ο λαός. Η κυβέρνηση όμως φαίνεται να μην το αντιλαμβάνεται, προξενώντας το μένος και την αγανάκτηση των πολιτών !!!
 
Οπως ακριβώς, έχει δικαίωμα στην άθληση ο κάθε πολίτης, είτε του αρέσει το τρέξιμο, η ποδηλασία, το τένις κλπ, έτσι λοιπόν, δε νοείται να απαγορεύεται στους ερασιτέχνες αλιείς, η δυνατότητα να ασκήσουν μοναχικά και με αυστηρούς κανόνες τη ψυχοθεραπεία τους...
 
Παράλογο...
• Επιτρέπεται η ορειβασία στο βουνό, αλλά όχι το… κυνήγι !!!
 
• Επιτρέπεται η κολύμβηση στη θάλασσα, αλλά όχι το… ψαροντούφεκο !!!
 
• Επιτρέπεται ακόμα και το τένις, αλλά όχι το ψάρεμα από… βάρκα, μεσοπέλαγα, μόνος σου, εσύ και ο θεός !!!
 
Το ψάρεμα και το κυνήγι, εκτός από ψυχαγωγία, αποτελούν την καλύτερη άθληση, τόσο για το σώμα όσο και για τη ψυχή. Αποτελούν μάλιστα, μοναχικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα σε ανοικτό χώρο, μακριά από συνωστισμούς και συγχρωτισμούς.
 
Το ψάρεμα αποτελεί ψυχοθεραπεία. Αρκετές μάλιστα κλινικές του εξωτερικού, έχουν αναγνωρίσει επισήμως το ψάρεμα ως ψυχοθεραπεία και την εφαρμόζουν ως εναλλακτική θεραπεία.
 
balloon-tsantes
 

Μη ξεχνάμε τέλος, πως με το ψάρεμα για παράδειγμα, εξασφαλίζεται ποιοτική διατροφή για το τραπέζι και για τα παιδιά της οικογένειας του ψαρά. Μια τροφή, η οποία σε πολλές περιπτώσεις, δε μπορεί να εξασφαλιστεί από τη μέση οικογένεια, λόγω του μεγάλου κόστους.
 
Με κόστος 30-35,00 € / κιλό, που πωλείται το καλό ψάρι, πόσες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα κατανάλωσης του ; Εκτός βέβαια εάν μιλήσουμε για τα ψάρια ιχθυοτροφείου, που είναι πιο προσιτά, αλλά είναι επιβαρυμένα με αντιβιοτικά, φορμόλη, χρωστικές και λοιπές καρκινογόνες ουσίες.
 
Φυσικά, οι ψαράδες και οι κυνηγοί, εν μέσω πανδημίας covid, δε θα μπορούσαν να ζητήσουν την αλόγιστη και χωρίς αυστηρούς όρους άρση απαγόρευσης αλιείας και θήρας, αλλά αυτό να γίνει με αυστηρούς όρους και κανόνες, παρόμοιους με τους όρους που ίσχυαν τον Μάιο…
 
Σε καμία περίπτωση, το ψάρεμα και το κυνήγι, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, δε βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και η τόσο έντονη δυσαρέσκεια...
 
Ο Organic Life προτείνει ορισμένους κανόνες :

- Απαγόρευση μετακίνησης για ψάρεμα ή κυνήγι, σε περιφέρεια εκτός του τόπου κατοικίας.
 
- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβαινόντων, ένας ψαράς / βάρκα ή έως δυο ανά σκάφος, με αποστάσεις και με τη χρήση μάσκας.
 
- Απαγόρευση προσέγγισης σε νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου ( όπως ίσχυε και τον Μάιο ).
 
- Μεγάλες αποστάσεις ( άνω των 10 μέτρων ) για τους ψαράδες από ακτή και κυνηγούς.
 
Αραγε, πως μπορεί να βλάψει τη δημόσια υγεία, ο ψαράς, που θα πάρει το σκάφος του και θα ανοιχτεί μεσοπέλαγα, μόνος του ή άντε με ένα άτομο ακόμα, προς την αναζήτηση της ψυχικής του γαλήνης, την ίδια στιγμή μάλιστα που επιτρέπονται άλλες δραστηριότητες, όπως το τένις, το τρέξιμο, η ποδηλασία ;
 
Μια παράλογη απαγόρευση, που πρέπει άμεσα να αρθεί…
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.