Διαφήμιση
Διαφήμιση
Περιττά κιλά στην εφηβεία: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
04-efibia
 
Έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι η παχυσαρκία στην εφηβεία συνδέεται με μια σειρά απειλητικών για τη ζωή κινδύνων, όπως η νεφρική ανεπάρκεια, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο πρόωρος θάνατος.
 
Νέα μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παχύσαρκοι έφηβοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου αργότερα στη ζωή τους.
 
Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Τζένη Κιντμπλομ, εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία 37.600 ανδρών, των οποίων ο Δείκτης Μάζας Σώματος είχε καταγραφεί όταν ήταν 8 και ξανά στην ηλικία των 20 ετών.
 
organic-life
  
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση για κατά μέσο όρο 38 χρόνια, από την ηλικία των 20. Συνολικά, 918 άτομα υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα άτομα που εξελίχθηκαν σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα κατά τη διάρκεια της εφηβείας είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
Για τους άνδρες που ήταν υπέρβαροι σε ηλικία οκτώ ετών και παρέμειναν έτσι και όταν ήταν 20, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν 70% μεγαλύτερος.
 
Για κάθε 2 μονάδες αύξησης του ΔΜΣ ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου αυξανόταν κατά 20%.
 
organic-life-courier
 
Τα παιδιά που ήταν υπέρβαρα αλλά στην ηλικία των 20 ετών είχαν φυσιολογικό βάρος, δεν είχαν υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με άτομα που δια βίου διατηρούν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος.
 
Σύμφωνα με την Σάρα Σαμααν, καρδιολόγο στο Καρδιολογικό Νοσοκομείο του Μπέιλορ στο Τέξας «όταν τα προβλήματα αντιμετωπίζονται εγκαίρως, τότε μπορούμε να αποφύγουμε πολλά μακροπρόθεσμα προβλήματα.
 
Στην ενήλικη ζωή αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο αφού είναι δυσκολότερο να αναστρέψουμε τις συνέπειες ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής.
 
Συνεπώς, η μελέτη ενισχύει την άποψη ότι πρέπει να ωθούμε τα παιδιά να αθλούνται περισσότερο και να τρώνε υγιεινά, τόσο στο σπίτι όσο και έξω απ’ αυτό».
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.