Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι φυλακισμένοι πιστεύουν ότι έχουν περισσότερη ηθική
05-filaki
 
Ακόμη κι αν έχουν φυλακιστεί για υπερβολική βία ή φόνο, πολλοί τρόφιμοι πιστεύουν ότι είναι πιο ευγενείς και γενναιόδωροι από τους νομοταγείς πολίτες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 
Ακόμη κι αν έχουν φυλακιστεί για υπερβολική βία ή φόνο, πολλοί τρόφιμοι πιστεύουν ότι είναι πιο ευγενείς και γενναιόδωροι από τους νομοταγείς πολίτες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 
Πολλοί φυλακισμένοι πιστεύουν ότι διαθέτουν σημαντικά κοινωνικά χαρίσματα, όπως ο αυτοέλεγχος και η ηθική, υποστηρίζουν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.
 
Οι ερευνητές μελέτησαν συγκεκριμένα το δείκτη BTAE (Φαινόμενο Άνω του Μετρίου), σύμφωνα με τον οποίο κάθε άνθρωπος αξιολογεί τον εαυτό του πιο ευνοϊκά από το μέσο άνθρωπο σε κάθε πτυχή της ζωής και της προσωπικότητας.
 
organic-life
 
 
«Δε θα μας έκανε εντύπωση εάν οι φυλακισμένοι θεωρούσαν τον εαυτό τους ανώτερο σε σχέση με κάθε άλλο τρόφιμο για χαρακτηριστικά όπως ο ανδρισμός», δηλώνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σεντικίδης από το Πανεπιστήμιο.
 
«Ωστόσο, φάνηκε να υπερ-τονίζουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Με άλλα λόγια, αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα».
 
organic-life-courier
 
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal οf Social Psychology.
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι 79 φυλακισμένοι βαθμολόγησαν τον εαυτό τους καλύτερα ως προς το αίσθημα ηθικής, την ευγένεια, την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, τη συμπόνια, την ευγένεια και τον αυτοέλεγχο σε σχέση με το μέσο πολίτη.
 
Μόνο σε ένα χαρακτηριστικό, την ικανότητα τήρησης του νόμου, η βαθμολογία τους ήταν χαμηλότερη.
 
«Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ανάγκη του ατόμου να θεωρεί τον εαυτό του καλό, σωστό και αξιόλογο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.