Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιές λιγούρες φανερώνουν πρόβλημα υγείας;
08-ligoures
 
Όλοι έχουμε περάσει από κάποια φάση που θα θέλαμε να καταβροχθίσουμε ένα μπέργκερ, ένα παγωτό ή μία σακούλα πατατάκια. Πού οφείλονται όμως οι λιγούρες και τι σημαίνουν;
 
Πολλοί θεωρούν ότι οι λιγούρες σχετίζονται με κάποια διατροφική έλλειψη, άποψη που δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λιγούρες δεν είναι πραγματικές, συνδέονται όμως περισσότερο με συναισθηματικές ανάγκες που καλύπτονται από την απελευθέρωση χημικών ουσιών στον εγκέφαλο σε καταστάσεις στρες.
 
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λιγούρες παρουσιάζονται όταν κάποιος ακολουθεί μια περιοριστική δίαιτα ή μονότονη διατροφή.
 
Υπό αυτή την έννοια, οι παρακάτω πέντε λιγούρες, μπορεί να σηματοδοτούν κάποιο πρόβλημα υγείας.
 
Νερό
Η υπερβολική δίψα αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα του διαβήτη. Δεν μοιάζει όμως με τη λαχτάρα που έχει κάποιος για νερό μετά από μια σκληρή προπόνηση, αλλά είναι έντονη δίψα σε συνδυασμό με συχνοουρία.
 
Στους πάσχοντες από διαβήτη, οι ιστοί δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη (σάκχαρο) για ενέργεια.
 
Έτσι, η γλυκόζη συσσωρεύεται στο αίμα, προκαλεί βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία (μικρά και μεγάλα) και στους ιστούς σε ολόκληρο το σώμα και οδηγεί σε πλήθος επιπλοκών, όπως τύφλωση, γάγγραινα και νεφρική ανεπάρκεια που χρειάζεται αιμοκάθαρση.
 
organic-life
 
Αλάτι
Η λαχτάρα για αλάτι θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για τη νόσο του Addison.
 
Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια ορισμένων ορμονών που παράγονται από τα επινεφρίδια και συγκεκριμένα της κορτιζόλης και της αλδοστερόλης.
 
Όπως αναφέρει το onmed.gr, η αιτία για την ανεπάρκεια της κορτιζόλης και της αλδοστερόλης είναι συνήθως η αυτοάνοση καταστροφή των επινεφριδίων.
 
Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως αλλά σταδιακά και η θεραπεία συνίσταται σε υποκατάσταση των ορμονών που λείπουν από τον οργανισμό. Η λαχτάρα για αλάτι οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό.
 
Πάγος
Η λαχτάρα για πάγο συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου.
 
Αν και αυτή η λιγούρα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά, πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μάσημα πάγου αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και καταπολεμά την ατονία που προκαλεί η έλλειψη σιδήρου.
 
organic-life-courier 
 
Σοκολάτα
Η λαχτάρα για σοκολάτα θα μπορούσε να δείχνει ανεπάρκεια μαγνησίου ή βιταμίνης Β. Το μαγνήσιο είναι ένα χημικό στοιχείο απαραίτητο για κάθε ιστό και λειτουργία του οργανισμού.

Φυσικά, η σοκολάτα δεν είναι η μόνη καλή πηγή μαγνησίου. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, η σόγια και τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο.

Δεν τα αποζητά όμως κάποιος που έχει λιγούρα, επειδή δεν περιέχουν ζάχαρη και καφεΐνη. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β από την άλλη, παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις κυτταρικές διεργασίες που γίνονται στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας.
 
Όταν καταναλώνουμε σοκολάτα παίρνουμε ζάχαρη και καφεΐνη, αυξάνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και αισθανόμαστε καλά και με περισσότερη ενέργεια.
 
Τηγανητές πατάτες
Η λαχτάρα για τηγανητές πατάτες μπορεί να συνδέονται με ανεπάρκεια σε Ωμέγα-3 λιπαρά.

Είναι προτιμότερο ωστόσο να παίρνετε τα καλά λιπαρά τροφών όπως ο σολομός, το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι, και το ελαιόλαδο.
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.