Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πως μπορείτε νόμιμα να ρυμουλκήσετε τη βάρκα σας για ψάρεμα, με αυτοκίνητο και όχι με τα πόδια…
23-psarema 
 
Πως μπορείτε νόμιμα να ρυμουλκήσετε τη βάρκα σας για ψάρεμα, με αυτοκίνητο και όχι με τα πόδια…
 
Το κυβερνητικό ανέκδοτο της ημέρας:  Μπορείτε να πάτε για ψάρεμα με σκάφος έως 8 μέτρα, αλλά:

ΔΕΝ μπορείτε να ρυμουλκήσετε τη βάρκα σας με το όχημα σας, προς το λιμάνι ή τη γλίστρα.

ΔΕΝ μπορείτε να μεταφέρετε τον εξοπλισμό σας ( ψυγεία, πάγο, καλάμια, βυθόμετρα, μπαλαδομηχανές, καύσιμα, πόσιμο νερό κλπ ), με το όχημα σας, αλλά μόνον με ποδήλατο ή με τα πόδια, στην περίπτωση που η βάρκα είναι μόνιμα ελλιμενισμένη στο νερό…
 
Παράλογο ; Όχι για όσους μένουν στην Ελλάδα, που έχουμε συνηθίσει να νομοθετούν άσχετοι άνθρωποι, με το αντικείμενο…
 
Ύστερα από την πολύμηνη παράλογη απαγόρευση της αλιείας, με αυστηρούς όρους, δόθηκε το πράσινο φως από την κυβέρνηση και επιτράπηκε πλέον η τέλεση ψαρέματος, με σκάφη έως 8 μέτρα, για όσους διανέμουν σε παραθαλάσσιους δήμους.
 
 
organic-life
 

Το παράδοξο του νομοθέτη.
Επιτρέπεται η αλιεία, απαγορεύεται όμως η μετάβαση ή καθέλκυση σκάφους, εκτός εάν αυτή, πραγματοποιείται με… ποδήλατο ή με τα πόδια !!!
 
23-psarema-thita

Σύμφωνα με την παράγραφο θ, του άρθρου  3 του ΦΕΚ Τεύχος B’ 1076/20.03.2021 , επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, αποκλειστικά με πεζή μετάβαση ή με ποδήλατο !!!
 
Δηλαδή όσοι έχουν τις βάρκες σε parking στη στεριά και όχι μόνιμα στο νερό, δε μπορούν να ρυμουλκήσουν τα σκάφη τους με αυτοκίνητο, αλλά μόνον πεζοί ή με ποδήλατο !!!
 
Αναφέρει σχετικά το ΦΕΚ:
Από τις 5:00 έως τις 21:00 καθημερινά στο σύνολο της Επικράτειας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:
 
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/ συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.
 
Πως μπορείτε να ρυμουλκήσετε τη βάρκα σας με το όχημα σας.
Ο Organic Life, σεβόμενος απόλυτα την ελληνική νομοθεσία και τηρώντας κατά γράμμα τις διατάξεις, προτείνει τον παρακάτω τρόπο ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε νόμιμα τον σκόπελο, της ρυμούλκησης της βάρκας σας, με το όχημα σας.
 
Δυστυχώς για τη μεταφορά του αλιευτικού εξοπλισμού ( στην περίπτωση που έχετε τη βάρκα σας ήδη στο νερό ), δεν υπάρχει κάποιο παραθυράκι στο νόμο, ώστε να γίνει νόμιμα. Θα πρέπει να κουβαλήσετε τον ογκώδη και βαρύ εξοπλισμό με τα πόδια ή το ποδήλατο σας. Καλοκαίρι έρχεται άλλωστε, πρέπει να χτίσετε και τους κοιλιακούς σας. Πως θα βγείτε στην παραλία με τη μπυροκοιλια ( ; )...
 
Από τη στιγμή λοιπόν, που απαγορεύεται η μετακίνηση για ψάρεμα, με αυτοκίνητο, αφιερώστε λίγο χρόνο αρχικά, αφού λάβετε τη σχετική αδεια από τολιμεναρχείο, σε ένα δοκιμαστικό πλου του σκάφους, σύμφωνα με το άρθρο 5 ( θαλάσσιες συνδέσεις εντός της χώρας ).
 
Η μετακίνηση / ρυμούλκηση σκάφους με αυτοκίνητο για δοκιμές επιτρέπεται, οπότε μπορείτε να ρυμουλκήσετε το σκάφος σας και να το ρίξετε στη θάλασσα, για τον παραπάνω σκοπό.
 
balloon-tsantes
 
Οσοι λοιπόν διαμένετε σε παραθαλάσσιο δήμο, από τη στιγμή που έχετε νόμιμα καθελκύσει τη βάρκα σας στο νερό και αφού έχετε ολοκληρώσει τις δοκιμές σας, μπορείτε στη συνέχεια να επιστρέψετε στο λιμάνι, να δέσετε τη βάρκα στον ντόκο, να βγείτε στη στεριά και στη συνέχεια με τα πόδια να επιβιβαστείτε σε αυτή και να ανοιχτείτε στη θάλασσα, με σκοπό την ερασιτεχνική αλιεία, στέλνοντας τον αριθμό 6 στο 13033.  
 
Παράλογο ; NAI !!! Αλλά σε παράλογες αποφάσεις, άσχετων με το αντικείμενο ανθρώπων, οφείλουμε να αναζητούμε νόμιμες λύσεις, ακόμα και όταν αυτές είναι τραγελαφικές !!!
 
Αναφέρει το Άρθρο 5 παρ. 2 / Θαλάσσιες συνδέσεις εντός της Χώρας
2.Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας. Τα εν λόγω πλοία και σκάφη, δύνανται να μετακινούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

β) μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών.
 
Σημ.: Για το άρθρο 5 που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τον τρόπο μετάβασης και μετακίνησης.
 
Αρθρο 5 / παράγραφος ( ζ ):
23-psarema-z
Η υποπαράγραφος ( ζ ) του άρθρου 5, ορίζει πως τα σκάφη δύνανται νε μετακινούνται στην περίπτωση διενέργειας ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση σκαφών μήκους έως οκτώ (8) μέτρων σύμφωνα με την περ. θ) της παρ. 2 του άρθρου 3.
 
Τι δικαιολογητικά οφείλετε να έχετε, όσοι διαμένετε σε παραθαλάσσιο δήμο, ώστε να ρυμουλκήσετε τη βάρκα σας για να πάτε για ψάρεμα :

1. Βεβαίωση μετακίνησης, που να δηλώνετε πως ρυμουλκείτε τη βάρκα, για την τέλεση δοκιμαστικών πλόων.

2. Το Ε9, στο οποίο φαίνεται η διαμονή σας σε παραθαλάσσιο δήμο.

3. Αφού ολοκληρωθεί το δοκιμαστικό, για να ψαρέψετε νόμιμα, θα πρέπει να συντάξετε βεβαίωση, προς μετακίνηση για ερασιτεχνική αλιεία ή να στείλετε sms στο 13033 τον κωδικό 6
 
Κατεβάστε από εδώ το ΦΕΚ ώστε να το έχετε άμεσα προσβάσιμο σε περίπτωση ελέγχου.
 
Θεωρούμε πως λογικά, στις επόμενες ημέρες, θα διορθωθεί η παραπάνω αβλεψία / παραλογισμός.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε καμία περίπτωση, δε σας παροτρύνουμε να παρανομήσετε. Σας προτείνουμε μόνον, το παραθυράκι του νόμου, το οποίο σας δίνει νόμιμα το δικαίωμα πρόσβασης με το όχημα σας, για την τέλεση ερασιτεχνικής αλιείας. Παρόλα αυτά, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος, εαν πέσετε σε έλεγχο, από περίεργο όργανο της τάξης, να συναντήσετε τυχόν προβλήματα. Ενεργήστε λοιπόν, σύμφωνα με δική σας και μόνον ευθύνη και... καλά ψαρέματα !!!
 
Παναγιώτης Μερεντίτης / Organic Life
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.