Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πως καταστρέφουμε καθημερινά τα μάτια μας;
27-matia
 
Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να θυμόμαστε όμως ότι είναι και το παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπουμε καθημερινά τον κόσμο γύρω μας.
 
Είναι ίσως το πολυτιμότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, παρ' όλα αυτά συχνά παραμελούμε και βάζουμε σε κίνδυνο τα μάτια μας.
 
Δεiαβάστε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε καθημερινά, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες.

Δε φοράμε γυαλιά ηλίου
Πρέπει να φοράμε γυαλιά καθημερινά, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και μάλιστα να προσέχουμε ώστε οι φακοί που θα επιλέξουμε να προστατεύουν σε ποσοστό 100% από την υπεριώδη ακτινοβολία.
 
Οι ακτίνες UV καταστρέφουν σταδιακά τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, αυξάνοντας μελλοντικά τον κίνδυνο καταρράκτη.
 

organic-life

  
Αφήνουμε τα μάτια να αφυδατωθούν
Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ήπιας ή σοβαρότερης μορφής ξηροφθαλμία. Οι ειδικές σταγόνες βοηθούν ώστε το μάτι να παραμένει ενυδατωμένο.
 
Χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές συσκευές πολλές ώρες
Όταν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια, μεταφέρονται τα φυσικά υγρά σε όλο το μάτι και αυτό παραμένει ενυδατωμένο.
 
Όταν όμως κοιτάζουμε την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, τα μάτια παραμένουν ανοιχτά για περισσότερα δευτερόλεπτα.
 
Φοράμε πολλές ώρες τους φακούς επαφής
Όσο πιο χοντρός είναι ο φακός, τόσο λιγότερο επιτρέπει στο μάτι να αναπνέει. Γι' αυτό και κάθε τύπος φακού είναι ενδεδειγμένος για συγκεκριμένες ώρες χρήσης.
 
Επίσης, πρέπει να αλλάζουμε καθημερινά το υγρό καθαρισμού στην ειδική θήκη και να μη φοράμε ποτέ τους φακούς στο ντους ή όταν κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα.
 
organic-life-courier
  
Καπνίζουμε
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κόψουμε το κάπνισμα και ένας από αυτούς είναι για να προστατεύσουμε τα μάτια μας.
 
Όπως αναφέρει το onmed.gr, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη αλλά και τον κίνδυνο εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
 
Δεν πάμε τακτικά στον οφθαλμίατρο
Ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, πρέπει να πηγαίνουμε συστηματικά στον οφθαλμίατρο για να προλάβουμε πιθανές βλάβες στην αρχή τους.
 
Η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο πρέπει να είναι πιο συχνή για όσους πάσχουν από υπέρταση ή διαβήτη.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.