Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μερικοί άνθρωποι γερνούν τρείς φορές ταχύτερα από άλλους
05-geros
 
Μια λεπτομερής έρευνα της βιολογικής γήρανσης του ανθρώπου διαπίστωσε, ότι ορισμένα άτομα μεγαλώνουν τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι δείχνει η ημερομηνία γέννησής τους.
 
Για άλλους, οι οποίοι έχουν “αειθαλή” γονίδια, ο χρόνος κυριολεκτικά φαίνεται να σταματάει, σύμφωνα με επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
 
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις μιας ομάδας συμμετεχόντων από όταν ήταν 26 ετών μέχρι και όταν έκλεισαν τα 38 χρόνια ζωής.
 

organic-life

  
Στο τέλος της έρευνας, όταν δηλαδή οι συμμετέχοντες ήταν 38 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η βιολογική ηλικία των συμμετεχόντων κυμαινόταν από τα 28 έως τα 61 χρόνια!
 
Οι ερευνητές συνέταξαν μια σειρά από 18 διαφορετικές εξετάσεις προκειμένου να καθορίσουν την ταχύτητα με την οποία γερνά ένα άτομο.
 
Αυτές περιελάμβαναν εξετάσεις για τα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και εκτιμήσεις επί του μεταβολισμού, της χοληστερόλης, της υγείας της καρδιάς, και το μήκος των τελομερών, τα οποία είναι προστατευτικά “καλύμματα” στα άκρα των χρωμοσωμάτων.
 
organic-life-courier
 
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την κατάσταση των μικροσκοπικών τριχοειδών αγγείων στο πίσω μέρος του ματιού, τα οποία είναι ενδεικτικά για την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.
 
Για τους περισσότερους συμμετέχοντες, χρονολογική και η βιολογική τους ηλικία βρέθηκε να είναι σχεδόν ίδιες.
 
Αλλά για κάποιους, βρέθηκε ότι ο οργανισμός τους γερνούσε 3 χρόνια για κάθε 1 χρόνο ζωής τους, ενώ άλλοι δεν γερνούσαν σχεδόν καθόλου βιολογικά για κάθε χρόνο που περνούσε.

Οι συμμετέχοντες με την πιο προηγμένη βιολογική γήρανση είχαν χειρότερα αποτελέσματα στα τεστ ισορροπίας, συντονισμού και επίλυσης αγνώστων προβλημάτων, κάτι που συνήθως εμφανίζεται σε άτομα άνω των 60 ετών.
 
Πριν καν φτάσουν στην μέση ηλικία, κάποια άτομα είχαν γεράσει πολύ πιο γρήγορα, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, αφού έδειξαν μείωση της γνωστικής τους λειτουργίας, ενώ και στο πρόσωπο έδειχναν πολύ μεγαλύτεροι, συγκριτικά με παλιότερες φωτογραφίες τους.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.