Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τέλος στις ποινές με αναστολή για τους εμπρηστές δασών
30 emprismos
 
Ως το 2019, ο εμπρησμός δάσους τιμωρείτο με ποινές από 5 ως 20 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή, αναλόγως με τα αποτελέσματα της φωτιάς.
 
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν από τη Βουλή στην εκπνοή της κυβερνητικής θητείας της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εμπρησμός δάσους έπαψε να θεωρείται κακούργημα στην βασική του μορφή.
 
Υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση 3 έως 5 ετών, ενώ προηγουμένως οι ποινές που προβλέπονταν ήταν από 5 έως 10 έτη χωρίς αναστολή.
 

organic-life

  
Με τον Ποινικό Κώδικα που ισχύει σήμερα (σ.σ του ΣΥΡΙΖΑ) για να φτάσει η ποινή στα 10 έτη κάθειρξης θα πρέπει να αποδειχθεί ότι κινδύνεψε άνθρωπος ή ότι σκόπευε σε προσωπικό όφελος ο εμπρηστής, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τις περιπτώσεις πρόκλησης πυρκαγιάς από εγκληματική αμέλεια.
 
Όπως αναφέρει το protothema.gr, για να φτάσει η ποινή έως τα 10- 15 έτη θα πρέπει να έχει προκληθεί θάνατος, ενώ για να καταδικαστεί ο εμπρηστής σε ισόβια πρέπει να έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις και πολλοί άνθρωποι.
 
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνιζαν πάντως ότι πυρκαγιές που έλαβαν μεγαλη εκταση, οπως συνέβη με τις συγκεκριμένες αυτών των ημερών, τιμωρούνταν και τιμωρούνται ως κακουργήματα.
 
organic-life-courier
 
Πρόσθεταν δε , ότι με το νεο ποινικό κώδικα η απειλούμενη ποινή κλιμακώνεται προς τα επάνω και ειναι πάντα κακουργηματική όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία ανθρώπου ή σημαντική βλάβη κοινωφελούς εγκατάστασης, ενω φτάνει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη- κάτι που δεν συνέβαινε πριν - οταν υπάρξει μεγάλος αριθμός θυμάτων.
 
Εξάλλου, όπως αναφέρουν, πιο καθαρά από ό,τι με τον παλιο Κώδικα που έκανε χρήση αόριστων όρων οπως «κακοβουλία» τιμωρείται ως κακούργημα η πρόκληση πυρκαγιάς με σκοπό παράνομο περιουσιακό όφελος.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.