Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιες αρρώστιες προκαλούν τα ελαττώματα μας;
09-sinaisthimata
 
Όλο και περισσότερη επιστημονική υπόσταση λαβαίνει πλέον η θεωρία ότι τα ελαττώματα μας προκαλούν διάφορες ασθένειες με συνέπεια να μειώνονται ραγδαία και τα χρόνια ζωής.
 
Προσοχή νευρικότητα, έλλειψη αυτοελέγχου, κυνισμός ειρωνεία, έντονο άγχος βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
 
Έχει πλεόν τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι παράγοντες της ψυχικής υγείας σχετίζονται με την σωματική υγεία και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ανήκουν στους παράγοντες αυτούς.
 
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως κάθε χαρακτηριστικό της προσωπικότητας είναι και επιζήμιο. Υπάρχουν ορισμένα που μας κάνουν καλό. Διαβάστε παρακάτω κάποια απο αυτά.
 
Κυνισμός
Όσοι είναι κυνικοί, καχύποπτοι και δεν εμπιστεύονται τους άλλους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια.
 
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι εγγενώς επιθετικοί άνθρωποι βιώνουν εντονότερο στρες, το οποίο μπορεί να αυξάνει τα επίπεδα μιας πρωτεϊνης του ανοσοποιητικού συστήματος η οποία λέγεται C3 και σχετίζεται με διάφορα νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.
 

organic-life

 
Νευρικότητα
Όσοι ανησυχούν συνέχεια είναι αγχώδεις και επιρρεπείς στην κατάθλιψη έχουν μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης απ’ ό,τι οι πιο ψύχραιμοι συνομήλικοί τους.
 
Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Purdue, στην οποία συμμετείχαν επί τρεις δεκαετίες περισσότεροι από 1.800 εθελοντές, έδειξε ότι οι νευρωτικοί άνθρωποι είναι πιο συχνά καπνιστές. Ίσως διότι το κάπνισμα καταπραϋνει παροδικά το άγχος τους.
 
Έλλειψη αυτοελέγχου
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Health Psychology» συμπέρανε ότι ο αυτοέλεγχος χαρίζει χρόνια στη ζωή επειδή μειώνει τις πιθανότητες καπνίσματος και υπερκατανάλωσης αλκοόλ, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες να ζει κανείς μια σταθερή και εν πολλοίς ήρεμη ζωή.
 
  
Κακοκεφιά
Οι μονίμοι κακόκεφοι και εσωστρεφείς άνθρωποι που δεν τους αρέσει ποτέ τίποτα διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους να εξασθενίσει η άμυνα του οργανισμού με συνέπεια να είνια περισσότερο ευάλωτοι στις διάφορες ασθένειες.
 
Στρες
Ούτε μια ούτε δυο αλλά εκατοντάδες μελέτες απέδειξαν πως το συνεχές και παρατεταμένο στρες μπορεί να «κόψει» χρόνια απ’ τη ζωή, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, μεταβολικού συνδρόμου και υπέρτασης.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.