Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σοβαρές βλάβες στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει η νυχτερινή εργασία
16-douleia
 
Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η εργασία τη νύχτα προκαλεί χάος στον οργανισμό και είναι υπεύθυνη για μακροχρόνιες βλάβες.
 
Μάλιστα προγενέστερες μελέτες είχαν συσχετίσει την εργασία σε βάρδιες με αυξημένο κίνδυνο τύπου 2 διαβήτη, εμφράγματος, καρκίνου και παχυσαρκία.
 
organic-life
 
H νυχτερινή βάρδια, το jet lag και όλες εκείνες οι καταστάσεις στις οποίες που μεταβάλλουν τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης «τρελαίνουν» το 97% του τμήματος του DNA που έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
 
Αυτό ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Surrey, UK.
 
Η νυχτερινή εργασία, εν ολίγοις, ρίχνει το σώμα στο «χάος» και θα μπορούσε να βλάψει και την υγεία μακροπρόθεσμα.
 
Στο παρελθόν, είχε αποδειχθεί ότι αυτοί που δουλεύουν την νύχτα έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2, καρδιακή προσβολή και καρκίνο.
 
Σήμερα Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η εργασία τη νύχτα διαταράσσει το σώμα μας σε μοριακό επίπεδο ακόμα πιο βαθιά.
 
Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του φυσικό ρυθμό του, το βιολογικό ρολόι, που μας ρυθμίζει να κοιμόμαστε το βράδυ και να είμαστε ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Αυτό μας ρυθμίζει σωστά τις ορμόνες, τη θερμοκρασία του σώματος, την αθλητική ικανότητα, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
 
organic-life-courier
  
Γονίδια χωρίς συγχρονισμό
Οι ερευνητές μελέτησαν 22 εθελοντές,που είχαν τεχνητό φως για 28 ώρες κρατώντας τους σε κλειστό χώρο για λίγες ημέρες στους οποίους γίνονταν συχνές αιμοληψίες.
 
Περίπου το 6 % του συνολικού αριθμού των γονιδίων, εξηγούν οι συγγραφείς, έχει την λειτουργία του που σχετίζεται με τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης ή το εσωτερικό ρολόι του σώματος – αυτό που καθορίζει τον κιρκαδικό ρυθμό.
 
Το 97 % αυτών των γονιδίων ήταν εκτός συγχρονισμού, με επιδράσεις σε όλα τα όργανα του σώματος».
 
Είναι πραγματικά ένα «χάος του χρόνου» – λέει ο Derk – Jan Dijk, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. Είναι σαν να ζουν σε ένα σπίτι όπου το κάθε δωμάτιο έχει ένα ρολόι ρυθμισμένο σε διαφορετικό χρόνο.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.