Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κηπουρική με ασφάλεια
16-kipouros
 
Συνήθως τέτοια εποχή ξεκινούν και οι διάφορες εργασίες φροντίδας και περιποίησης του κήπου.
 
Επίδοξοι κηπουροί τα μάτια σας δεκατέσσερα γιατί αν δεν προσέξετε μπορεί καταλήξετε τραυματισμένοι στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.
 
Ενδεικτικό είναι ότι τα ατυχήματα με σκάλες, εργαλεία κήπου και μηχανές κουρέματος του γκαζόν οδηγούν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο, αλλά σε μεγάλο βαθμό μπορούν να αποφευχθούν.
 
«Πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν σε ανθρώπους που κάνουν βιαστικές κινήσεις ή δεν ακολουθούν τις συμβουλές ασφαλείας των συσκευών που χρησιμοποιούν».
 
Αυτό υποστηρίζει ο δρ Ντάντον Ντάνγκι, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών, η οποία εξέδωσε μερικές συμβουλές προστασίας.
 
organic-life
 
 
Πριν αρχίσετε την οποιαδήποτε δουλειά, φορέστε τα κατάλληλα προστατευτικά ρούχα – λ.χ. γάντια, γαλότσες, καπέλο, γυαλιά, αναλόγως με την εργασία που θα κάνετε.
 
Πριν χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως καθαριστικά, μπογιές και ζιζανιοκτόνα, διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες, ιδίως τις οδηγίες χρήσεως.
 
Όταν τελειώσετε τη χρήση, αποθηκεύστε όλα τα χημικά αναλόγως με τις οδηγίες της ετικέτας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται κλειδωμένα μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Όταν σηκώνετε ή μεταφέρετε βαριά αντικείμενα ή σκύβετε, να έχετε τα πόδια ανοικτά στο ύψος των ώμων και, διατηρώντας ίσια την πλάτη σας, να λυγίζετε τα γόνατά σας, σφίγγοντας τους μυς της κοιλιάς σας.
 
Όταν σηκώνεστε όρθιοι από τέτοιες θέσεις, να χρησιμοποιείτε τα πόδια και όχι την πλάτη σας. Και να ζητάτε βοήθεια όταν πρέπει να μετακινήσετε πολύ μεγάλα, πολύ βαριά ή με περίεργο σχήμα αντικείμενα.
 
organic-life-courier
  
Στην περίπτωση που θέλετε να φτάσετε κάτι που βρίσκεται πολύ ψηλά, να χρησιμοποιείτε μια μικρή σκάλα ή ένα στέρεο σκαμπό, αντί να ανεβαίνετε σε άλλα έπιπλα που μπορεί να γλιστρήσουν ή να αναποδογυρίσουν.
 
Όταν χρησιμοποιείτε σκάλα, να βεβαιώνεστε πως πατάει καλά σε μια επίπεδη και σκληρή επιφάνεια. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκάλα σε ανομοιόμορφο, μαλακό ή υγρό πάτωμα ή παρκέ.
 
Για να είστε ακόμα πιο ασφαλείς, να μην ανεβαίνετε στο τελευταίο σκαλί και να μην τεντώνεστε δεξιά κι αριστερά, ενώ ο αφαλός σας πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο ύψος του τελευταίου σκαλιού.
 
Πάντως η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, επισημαίνει πως αν κάνετε εργασίες στον κήπο, μην αφιερώνετε πολύ συνεχόμενο χρόνο σε μονότονες κινήσεις, όπως το μάζεμα των φύλλων και το σκάλισμα.
 
Τέλος μη ξεχνάτε να κάνετε συχνά διαλείμματα-και να πίνετε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώνετε όσα χάνετε με την εφίδρωση.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.