Γιατί είναι καλύτερο να πίνεις το τσάι σου χωρίς γάλα; |
![]() Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πίνουν καφέ και τσάι με γάλα αλλά αυτό δεν γνωρίζουν είναι πως δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία τους.
Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην το κάνεις και πλέον θεωρείται κακή συνήθεια αν γίνεται.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταναλώνουν τουλάχιστον μία κούπα τσάι την ημέρα (σημειωτέον, είναι το ρόφημα με τη δεύτερη υψηλότερη κατανάλωση στον κόσμο μετά το νερό).
![]() Έτσι ωφελούνται από τις αντικαρκινικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές, και αποτοξινωτικές του ιδιότητες.
Σύμφωνα με τ ratpack.gr, το τσάι συμβάλλει επίσης στην προστασία από καρδιακά νοσήματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, προλαμβάνει την αρθρίτιδα, αυξάνει την πυκνότητα των οστών, καταπολεμά την κακοσμία του στόματος κ.ά.
Το τσάι λοιπόν κάνει καλό, αρκεί να πίνεται χωρίς ζάχαρη (αλλά με μέλι) και χωρίς γάλα.
Ειδικά για το δεύτερο, σε σχετική μελέτη διαπιστώθηκε ότι μία ομάδα πρωτεϊνών του γάλακτος, οι καζεΐνες, μειώνουν την ποσότητα των κατεχινών που περιέχονται στο τσάι και οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία από τη στεφανιαία νόσο.
Επιπλέον οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, αφού το γάλα φαίνεται να τροποποιεί τη βιολογική δράση των συστατικών του τσαγιού, είναι πιθανό να επηρεάζει και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν είναι καλύτερα να αποφεύγεις το γάλα και να προτιμάς να συνοδεύεις το τσάι σου με λεμόνι, το οποίο δρα με τελείως αντίθετο τρόπο από το γάλα. Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει βοηθά τον οργανισμό να συγκρατήσει περισσότερες από τις αντιοξειδωτικές ουσίες του τσαγιού και κυρίως τις κατεχίνες.
Το τσάι λοιπόν κάνει καλό, αρκεί να πίνεται χωρίς ζάχαρη (αλλά με μέλι) και χωρίς γάλα.
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|