Τι να κάνεις για να μη μυρίζει σκόρδο η ανάσα. Και όχι η λύση δεν είναι ο δυόσμος |
![]() Τι να κάνεις για να μη μυρίζει σκόρδο η ανάσα. Και όχι η λύση δεν είναι ο δυόσμος
Ορισμένοι θεωρούν, πως η κακοσμία από την κατανάλωση σκόρδου, αντιμετωπίζεται με τσίχλες, μασώντας καρφάκια από γαρίφαλο ή ωμό δυόσμο. Σύμφωνα με έρευνα όμως, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως οι παραπάνω τρόποι δεν είναι αποτελεσματικοί.
Απαντήσεις βρήκαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο, που ύστερα από επιστάμενη έρευνα ανακάλυψαν ότι υπάρχει κάτι πιο ισχυρό σε ό,τι αφορά την εξάλειψη της μυρωδιάς σκόρδου από την αναπνοή μας.
Η έρευνα έδειξε πως οι ωμές τροφές αποδεικνύονται πανίσχυροι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κακοσμίας που προκαλεί στην ανάσα η κατανάλωση σκόρδου, ακριβώς επειδή περιέχουν ένζυμα που εξαλείφουν τις οσμές και φαινολικές ενώσεις που καταστρέφουν τις πτητικές χημικές ενώσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε προ ετών στην επιθεώρηση Journal of Foods, οι επιστήμονες μελέτησαν το πώς επιδρούν διαφορετικές τροφές στις πτητικές ενώσεις που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος και ειδικά για το σκόρδο, η μυρωδιά του οποίου παραμένει ώρες ή και ημέρες μετά την κατανάλωση του.
Οι ίδιοι, για να προχωρήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, έδωσαν σε εθελοντές να μασήσουν για 25 δευτερόλεπτα 3 γραμμάρια σκόρδου, πριν τους δώσουν να πιουν νερό.
Κατόπιν, οι επιστήμονες αξιολόγησαν την επίδραση της κατανάλωσης ωμού ή ψημένου μήλου και χυμού μήλου, ωμού ή ζεσταμένου μαρουλιού, ωμού δυόσμου ή χυμού από φύλλα δυόσμου και πράσινου τσαγιού.
![]() Τα αποτελέσματα καταμετρήθηκαν ακριβώς μία ώρα μετά την κατανάλωση καθενός από τα παραπάνω, με τη βοήθεια ενός καταμετρητή αερίων στη στοματική κοιλότητα, μία οργανοληπτική μέθοδος που μετρά τα επίπεδα πτητικών θειούχων χημικών ενώσεων, μεταξύ των οποίων και το υδρόθειο, η μεθυλομερκαπτάνη και το διμεθιλοσουλφίδιο.
Πάντως, οι μετρήσεις έδειξαν ακόμη ότι το πράσινο τσάι διόλου δεν βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, ενώ αντίθετα «το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι μείωνε τις συγκεντρώσεις πτητικών αερίων κατά 50% και από τα πρώτα 30 λεπτά της κατανάλωσης τους».
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|