Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μη μαδάς τις μαργαρίτες... τρώγονται
15-margarites
 
Η μαργαρίτα, bellis perennis όπως είναι η λατινική της ονομασία, δεν είναι μόνο ένα φίνο και ντελικάτο φυτό που στρώνει τη γη με το λευκό χαλί της.
 
Είναι ένα λουλούδι που έχαιρε, κατά την αρχαιότητα, μεγάλης εκτίμησης για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και ειδικότερα για την ικανότητά του να επουλώνει τις πληγές.
 
Γι΄αυτό και οι στρατιώτες της αρχαιότητας, μετά από μάχες που διεξάγονταν την περίοδο που ήταν ανθισμένη η μαργαρίτα, τοποθετούσαν τα άνθη της πάνω στις πληγές τους για να τα επουλώσουν.

Στην αρχαία Ρώμη οι χειρουργοί, που συνόδευαν τις ρωμαϊκές λεγεώνες στη μάχη, διέταζαν τους σκλάβους τους να συλλέγουν σακιά με μαργαρίτες για να παίρνουν τον χυμό τους.
 
Το χυμό τον μετέφεραν σε ασκούς για να το χρησιμοποιούν στη συνέχεια μουσκεύοντας τους επιδέσμους με τους οποίους έδεναν τα τραύματα που είχαν προκληθεί από τα ξίφη και τις λόγχες.
 
organic-life
 
«Μη μαδάς τις μαργαρίτες.. τρώγονται!»
Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αφιερώσει το λουλούδι στη θεά Άρτεμη και εκτός από την επούλωση των τραυμάτων, το χρησιμοποιούσαν και ως θεραπευτικό σε διάφορα γυναικεία μικροπροβλήματα (πόνους περιόδου, πονοκεφάλους, εξωτερική πλύση γεννητικών οργάνων, αφροδισιακά νοσήματα).
 
Παλαιότερα οι μαργαρίτες χρησιμοποιούνταν στη βαφή νημάτων γιατί είχε παρατηρηθεί ότι είχαν εντομοαπωθητικές ιδιότητες και προστασία από τον σκόρο.
 
Κατά την περίοδο μάλιστα της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα έγινε γνωστό το ρητό: «Μη μαδάς τις μαργαρίτες.. τρώγονται!».
 
Έτσι, η γνωστή ως κοινή μαργαρίτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα.
 
Τα πρώιμα φύλλα της μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, ενώ τα λεπτά μπουμπούκια και τα πέταλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάντουιτς, σούπες και σαλάτες. Χρησιμοποιούνται επίσης ως αφέψημα και ως συμπλήρωμα βιταμινών.
 
organic-life-2
 
Οι συμβολισμοί της μαργαρίτας
Η Μαργαρίτα συμβολίζει την αθωότητα και την ευτυχία, όπως επίσης τη σεμνότητα, τη νεανική φύση και την πιστή αγάπη.
 
Όπως αναφέρει το womanidol.com, οι άνθρωποι που αγαπούν τις μαργαρίτες λέγεται γενικά ότι είναι έξυπνοι, ευτυχισμένοι, τυχεροί και θέλουν να μεταδίδουν τη χαρά και το χαμόγελο σε όλους γύρω τους.
 
Επιπλέον, έχουν εξαιρετικές ηγετικές ιδιότητες και τείνουν να τις χρησιμοποιούν σωστά για να πετύχουν στη ζωή.
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.