Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση συνδέονται οι πατάτες
29-patates
 
Οι πατάτες είναι η τροφή με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως αλλά έχουν κακή φήμη όσον αφορά την υγεία.
 
Θεωρούνται παχυντικές καθώς έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που μπορεί να συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2.
 
Ιδιαίτερα, οι τηγανητές πατάτες έχουν αξιοσημείωτες ποσότητες ακρυλαμιδίου μιας ουσίας που δημιουργείται από τις υψηλές θερμοκρασίες ψησίματος αμυλούχων τροφών.
 
Τώρα, σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι τρώνε τέσσερις ή περισσότερες μερίδες πατάτες την εβδομάδα, έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση.
 
organic-life
 
Φλεγμονή αγγείων
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Brigham της Βοστώνης, με επικεφαλής την Lea Borgi, ανέλυσαν στοιχεία για 187.453 άνδρες και γυναίκες, σε μια διάρκεια 25 ετών.
 
Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι όσοι κατανάλωναν πατάτες τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, είχαν 11% μεγαλύτερο κίνδυνο για υπέρταση αν οι πατάτες ήταν βραστές ή ψητές ή σε πουρέ και 17% μεγαλύτερο, αν οι πατάτες ήταν τηγανητές, σε σχέση με όσους έτρωγαν πατάτες λιγότερο από μια φορά τον μήνα.
 
Προηγουμένως, οι ερευνητές αφαίρεσαν την επίδραση άλλων παραγόντων που ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση, όπως του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της φυσικής δραστηριότητας. Έλαβαν επίσης υπόψη το αλάτι και το κορεσμένο λίπος.
 
organic-life-2
 
Κάποια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στα πατατάκια και την υπέρταση δεν διαπιστώθηκε από τη μελέτη.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσο κανείς αντικαθιστούσε τις πατάτες με μη αμυλούχα λαχανικά, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος για υπέρταση.
 
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι πατάτες προκαλούν γρήγορη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στα αιμοφόρα αγγεία και φλεγμονή.
 
Αυτό θεωρείται ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπέρταση. Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω αύξησης του σωματικού βάρους.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.