Διαφήμιση
Διαφήμιση
Να ενταχθεί ή η ζάχαρη στις επιδοτούμενες ζωοτροφές ζητάει η Ομοσπονδία Μελισσοκόμων
29-melissa-zaxari 
 
Να ενταχθεί ή η ζάχαρη στις επιδοτούμενες ζωοτροφές ζητάει η Ομοσπονδία Μελισσοκόμων !!!
 
Μάλιστα, η ομοσπονδία, αναφέρει πως η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για τη μέλισσα !!! Εμείς νομίζαμε πως η βασική τροφή της μέλισσας, αποτελεί η γύρη, ο βασιλικός πολτός, το νέκταρ των φυτών, το μέλι κλπ...
 
 
Με αφορμή το γεγονός αυτό, δε μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε το γεγονός, πως δυστυχώς, αποτελεί κοινό μυστικό, πως ορισμένοι μελισσοκόμοι ταΐζουν γλυκόζη τα μελίσσια, για να εκτοξεύσουν την παραγωγή τους. Βέβαια το προϊόν που προκύπτει, δεν είναι αγνό μέλι, αλλά ένα νοθευμένο προϊόν που φέρνει σε μέλι...  
 
Προτιμήστε το βιολογικό μέλι, στο οποίο απαγορεύεται η τεχνιτή διατροφή με ζάχαρη και σιρόπια
Ενώ στη συμβατική μελισσοκομία, η διατροφή της μέλισσας γίνεται πολλές φορές με γλυκόζη ώστε εκτός των άλλων η παραγωγή να είναι μεγάλη, στη βιολογική, κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά.
 
organic-life-2
 
Η τεχνητή διατροφή της μέλισσας στη βιολογική παραγωγή, επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση που απειλείται η επιβίωσή της, λόγω άκρως δυσμενών κλιματικών συνθηκών. Η τεχνητή διατροφή, γίνεται μόνο με βιολογικό μέλι, προερχόμενο κατά προτίμηση από την ίδια βιολογική μονάδα !!!
 
.............................................................
Δείτε ακόμα:
.............................................................

Τί ζητάει η ΟΜΣΕ
Με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση περί ενισχύσεων στις ζωοτροφές, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) ζητάει την ένταξη και της ζάχαρης των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Ακολουθεί η επιστολή :
«Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1017/2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 68/2013 για τον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, εντάσσονται στον κατάλογο και όσα προϊόντα προέρχονται από κόνδυλους και ρίζες.
 
organic-life
 
Τέτοιο προϊόν θεωρείται και η ζάχαρη είτε προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3 αντίστοιχα.
 
Σας γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα, της λεγόμενης ζαχαρόπαστας ή βανίλιας.
Για τον λόγο αυτόν, σας ζητούμε να εντάξετε και την ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές».
 
29-omse
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.