Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συναγερμός στην Ευρώπη για την ευλογιά των πιθήκων
19-pithikon
 
Η ευλογιά των πιθήκων έχει πλέον εντοπιστεί σε Πορτογαλία και Ισπανία, σε ένα ίσως πρώτο παγκόσμιο ξέσπασμα της σπάνιας ασθένειας.
 
Παράλληλα, στη Βρετανία ανιχνεύθηκηκαν ακόμη τέσσερα άτομα με την «ευλογιά των πιθήκων», έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκεί ανέρχεται σε επτά.
 
Η Ισπανία παρακολουθεί οκτώ άνδρες που πιστεύει ότι έχουν μολυνθεί, ενώ πραγματοποιούνται εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι έχουν τον ιό.
 
organic-life
 
Όλοι οι άνδρες είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και οι περισσότεροι εντοπίστηκαν σε κλινικές ΣΜΝ στη Μαδρίτη.

Πέντε άνδρες στην Πορτογαλία βρέθηκαν επίσης θετικοί και τουλάχιστον 15 ακόμη κρούσματα διερευνώνται, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι Υγείας της χώρας.
 
Αυτά τα κρούσματα είναι όλα άντρες και ως επί το πλείστον «νεαροί» αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς κόλλησαν τον ιό.
 
Μέχρι τώρα, τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων περιορίζονταν σε ταξιδιώτες και συγγενείς τους που επέστρεφαν από τη δυτική και κεντρική Αφρική, όπου ο ιός είναι ενδημικός.
 
Αλλά οι ειδικοί φοβούνται τώρα ότι εξαπλώνεται ευρύτερα για πρώτη φορά, αφού επτά Βρετανοί διαγνώστηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
 
Ο Δρ Simon Clarke, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε στη Daily Mail ότι υποψιάζεται ότι οι αριθμοί κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη «δεκάδες».
 
Ωστόσο, επέμεινε ότι η ασθένεια δεν θα εξαπλωθεί όπως ο Covid, προσθέτοντας: «Θα εκπλαγώ αν φτάναμε ποτέ σε περισσότερα από 100 κρούσματα στη Βρετανία».
 
 
Τι είναι η ευλογιά των πιθήκων
Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια λοιμώδης ασθένεια, παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά που εξαλείφθηκε το 1980.
 
Μολονότι είναι πιο ήπια και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε μερικές εβδομάδες, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.
 
Σύμφωνα με την UKHSA, οι τέσσερις νέοι ασθενείς αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι άνδρες που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες.
 
Όπως αναφέρει το real.gr, προσβλήθηκαν από τη δυτικοαφρικανική παραλλαγή του ιού, που είναι ηπιότερη από την κεντροαφρικανική. «Είναι σπάνιο και ασυνήθιστο», ανέφερε η επικεφαλής της υπηρεσίας, Σούζαν Χόπκινς.
 
Πρόσθεσε ότι οι αρχές προτρέπουν τους ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες να προσέχουν και αν εμφανίσουν ασυνήθιστα εξανθήματα ή δερματικές αλλοιώσεις να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες υγείας το συντομότερο δυνατόν.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.