Διαφήμιση
Διαφήμιση
Χαμηλότερος ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου αν κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερα από 40 push-ups
29-push-ups
 
Σε παλαιότερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ικανότητα των ανδρών να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Μάλιστα, ο κίνδυνος για πρόβλημα στην καρδιά μειώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά 96%, αν μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον 40 push-ups.
 
«Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι η ικανότητα για push-ups μπορεί να είναι μια εύκολη και ανέξοδη μέθοδος για την αξιολόγηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον», είχε πει ο Justin Yang της Σχολής Δημόσιας Υγείας “T.H. Chan” στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
 
organic-life
 
«Το εκπληκτικό είναι, ότι η ικανότητα για push-ups συνδέθηκε πιο έντονα με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με τα αποτελέσματα των παραδοσιακών τεστ στον διάδρομο γυμναστικής”.

Φυσικά, η ικανότητα να κάνει κάποιος 40 push-ups στην αρχή είναι γενικά ενδεικτική ενός υψηλού επιπέδου σωματικής ικανότητας -ειδικά μεταξύ των μεσήλικων ανδρών- πράγμα που ήταν και το αντικείμενο μελέτης των ερευνητών.
 
Επομένως, δεν είναι ακριβώς και… είδηση, ότι η καλή σωματική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιακή προσβολή και η στεφανιαία νόσος.
 
organic-life-2
 
Αλλά αυτό που είναι καινούργιο και χρήσιμο στη νέα μελέτη είναι η δυνατότητα να προβλεφθούν αυτά τα είδη προβλημάτων υγείας με μια τόσο απλή δοκιμασία που μπορεί να κάνει ο καθένας και, μάλιστα, με μεγάλη ακρίβεια.
 
Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αν κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερα από 40 push-ups.
 
(Με τα 80 push-ups να είναι το μέγιστο στη βασική δοκιμασία) σε σύγκριση με κάποιον που κάνει λιγότερα.
 
«Οι συμμετέχοντες που είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν περισσότερα από 40 push-ups είχαν 96% μείωση στην πιθανότητα για καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν λιγότερα από 10 push-ups».
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.