Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βελτίωση στην όραση με τρίλεπτη έκθεση σε βαθύ κόκκινο φως
05-kokkino-fos
 
Μόλις τρία λεπτά έκθεσης σε βαθύ κόκκινο φως ένα πρωινό την εβδομάδα, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την μείωση της όρασης, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή νέα μελέτη από ερευνητές του UCL.
 
 Η νέα έρευνα βασίζεται στην προηγούμενη δημοσιευμένη μελέτη της ίδιας επιστημονικής ομάδας, η οποία έδειχνε ότι η καθημερινή τρίλεπτη έκθεση σε βαθύ κόκκινο φως μεγάλου μήκους κύματος, “σηκώνει τον διακόπτη” παραγωγής ενέργειας των μιτοχονδριακών κυττάρων στον αμφιβληστροειδή, βοηθώντας στην ενίσχυση της φυσικής φθίνουσας όρασης.
 
Γι’ αυτήν την τελευταία μελέτη, οι επιστήμονες ήθελαν να καθορίσουν τι αποτέλεσμα θα είχε μια και μοναδική εβδομαδιαία έκθεση τριών λεπτών, ενώ θα χρησιμοποιούσαν επίσης πολύ χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από τις προηγούμενες μελέτες τους.
 
organic-life
 
Επιπλέον, βασιζόμενη σε ξεχωριστή έρευνα του UCL σε μύγες που έδειξε ότι τα μιτοχόνδρια εμφανίζουν “μετατόπιση φόρτου εργασίας” ανάλογα με την ώρα της ημέρας, η ομάδα συνέκρινε την πρωινή έκθεση με την απογευματινή έκθεση.
 
Συνοπτικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχε, κατά μέσο όρο, 17% βελτίωση στην αντίθεση χρωμάτων των συμμετεχόντων, όταν εκτέθηκαν για τρία λεπτά σε βαθύ κόκκινο φως 670 νανομέτρων (μεγάλου μήκους κύματος) το πρωί.

Τα αποτελέσματα αυτής της μεμονωμένης έκθεσης διήρκεσαν για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ωστόσο, όταν το ίδιο τεστ έγινε το απόγευμα, δεν παρατηρήθηκε βελτίωση.
 
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα οφέλη από το βαθύ κόκκινο φως σηματοδοτούν μια σημαντική ανακάλυψη για την υγεία των ματιών και θα πρέπει να οδηγήσουν σε προσιτές οικιακές θεραπείες ματιών, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως με φυσική φθίνουσα όραση.
 
Ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής Glen Jeffery, δήλωσε: “Δείχνουμε ότι μια και μοναδική τρίλεπτη έκθεση σε βαθύ κόκκινο φως μεγάλου μήκους κύματος το πρωί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την μείωση της όρασης, η οποία είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας και ευημερίας, που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. σε παγκόσμιο επίπεδο».
 
organic-life-2
 
Φυσικά φθίνουσα όραση και μιτοχόνδρια
Σε ανθρώπους ηλικίας περίπου 40 ετών, τα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή του ματιού αρχίζουν να γερνούν και ο ρυθμός αυτής της γήρανσης προκαλείται, εν μέρει, όταν τα μιτοχόνδρια του κυττάρου, των οποίων ο ρόλος είναι να παράγουν ενέργεια (γνωστή ως ATP) και να ενισχύουν τη λειτουργία των κυττάρων, επίσης αρχίσουν να μειώνονται.
 
Η μιτοχονδριακή πυκνότητα είναι μεγαλύτερη στα κύτταρα φωτοϋποδοχέα του αμφιβληστροειδούς, τα οποία έχουν υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις.
 
Ως αποτέλεσμα, ο αμφιβληστροειδής γερνάει γρηγορότερα από άλλα όργανα, με μείωση της ATP κατά 70% κατά τη διάρκεια της ζωής, προκαλώντας σημαντική μείωση στην λειτουργία των φωτοϋποδοχέων, καθώς δεν έχουν την αρκετή ενέργεια, για να εκτελέσουν τον κανονικό τους ρόλο.
 
Μελετώντας τις επιπτώσεις του βαθύ κόκκινου φωτός στους ανθρώπους, οι ερευνητές βασίστηκαν στα προηγούμενα ευρήματά τους σε ποντίκια, μέλισσες και μύγες, τα οποία έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργία των φωτοϋποδοχέων του αμφιβληστροειδούς, όταν τα μάτια των πειραματόζωων εκτέθηκαν σε μεγάλου μήκους κύματος (670 νανόμετρα) κόκκινο φως.
 
«Τα μιτοχόνδρια έχουν συγκεκριμένες ευαισθησίες στο φως μεγάλου μήκους κύματος που επηρεάζει την απόδοσή τους: τα μεγαλύτερα μήκη κύματος που εκτείνονται από 650 έως 900 nm βελτιώνουν την απόδοση των μιτοχονδρίων, που έτσι αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας«, δήλωσε ο καθηγητής Jeffery.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.