Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πότε μπαίνεις στην τρίτη ηλικία;
02-ilikia
 
Μπορεί η συνταξιοδότησή σου να περιμένει πολλά χρόνια ακόμα, αλλά καλό να ξέρεις και να κάνεις τα κουμάντα σου.
 
Αν είσαι από τους τυχερούς και είσαι κάτω των 40 ετών θα περιμένεις αρκετό καιρό ακόμα γιατί ανήκεις στην πρώτη ηλικία, δηλαδή τη νεανική.
 
Στα 40 μπαίνεις στη δεύτερη ηλικία και είσαι πλέον μεσήλικας, ενω στα 60 αρχίζει η τρίτη ηλικία και θεωρείται κάποιος ηλικιωμένος.
 
 
Αυτή είναι η επίσημη κατηγοριοποίηση και οριοθέτηση των ηλικιακών ομάδων σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπως τις όρισε η Παγκόσμια Συνέλευση Γήρατος που συνήλθε το 1982 στη Βιέννη της Αυστρίας.
 
Αν και για πρακτικούς λόγους πλέον είθισται να θέτουμε ως εναρκτήριο έτος της 3ης ηλικίας τον εκάστοτε μέσο όρο ηλικίας συνταξιοδότησης, ο οποίος στη χώρα μας είναι γύρω στα 65 έτη.
 
Όπως αναφέρει το ratpack.gr, η γηριατρική ιατρική λόγω της επιστημονικής προόδου και της αυξητικής τάσης που έχει το προσδόκιμο ζωής και τη θέσπιση της 4ης ηλικίας για τους άνω των 90.
 
Τέσσερις ήταν οι ηλικιακές κατηγορίες και για τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τις συναρτούσαν με τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
 
Χωρίζοντας τον βίο ενός ανθρώπου σε εικοσαετίες είχαμε την παιδική ηλικία ή άνοιξη για τους μέχρι 20 ετών, τη εφηβεία ή καλοκαίρι για τους μεχρι 40 ετών, τη νεότητα ή φθινόπωρο για τους μέχρι τα 60 και τέλος τα γηρατεία ή χειμώνας για τους άνω των 60.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.