Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τι είναι η γερμανική ιλαρά;
07-ilara
 
Η Γερμανική ιλαρά ονομάζεται επίσης Rubella. Μοιάζει με την κοινή ιλαρά ωστόσο, οι ιοί είναι διαφορετικοί.
 
Αυτό προκαλεί σύγχυση. Οι δύο ιοί προκαλούν πυρετό και κόκκινα εξανθήματα που ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται.
 
Δεν συσχετίζονται. Η ρουβέντα προκαλείται από τον ιό της Rubella, ο οποίος είναι ο μόνος ιός του γένους Rubivirus και ανήκει στην οικογένεια των Togaviridae.
 
Η ιλαρά προκαλείται από τον ιό Morbilli από την οικογένεια ιών Paramyxoviridae.
 
Οι ιοί προκαλούν επίσης διάφορες ασθένειες. Ωστόσο, είναι και τα δύο στο εμβόλιο MMR - το οποίο σημαίνει M-easles, M-umps και R-ubella (και στο εμβόλιο MMRV που περιλαμβάνει Varicella ή ανεμοβλογιά).
 
Καθώς τα ποσοστά εμβολίων μειώνονται για την ιλαρά, μειώνονται εγγενώς για την ερυθρά. Οι εστίες ιλαράς μπορεί να ακολουθούνται από εστίες ερυθράς.
 
Πάει μακριά
Η Γερμανική ιλαρά φαίνεται ότι έχει εξαλειφθεί από τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Το 2015, ανακοινώθηκε από τους υγειονομικούς αξιωματούχους ότι καμία περίπτωση δεν προήλθε από το δυτικό ημισφαίριο.
 
Οι μοναδικές περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν ήταν εκείνες που είχαν εισαχθεί από το εξωτερικό του Ημισφαιρίου. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2015 εντοπίστηκε μια υπόθεση στο Τέξας που φαίνεται να έχει εισαχθεί. Δεν παρατηρήθηκε περαιτέρω μετάδοση.
 
Τι είναι η Ρουβέλλα
Η ερυθρά αιτία προκαλεί εξάνθημα με μικρές κηλίδες, οι οποίες μπορεί να είναι κόκκινες ή ροζ, που ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται.
 
Προκαλεί πυρετό και βήχα, ρινική καταρροή. Πολλοί έχουν πρησμένους αδένες στο λαιμό και το κεφάλι, που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, πολύ μετά την απομάκρυνση των άλλων συμπτωμάτων.
 
Αυτοί οι πρησμένοι λεμφαδένες είναι πίσω από το αυτί (μετά την ωοθυλακιορρηξία), το πίσω μέρος του επόμενου (οπίσθιο τραχηλικό), και την πλάτη και τη βάση της κεφαλής (ινιακή). Πολλοί ενήλικες έχουν επίσης οδυνηρούς αρθρώσεις.

Πώς αντιμετωπίζεται η Ρουβέλλα
Η ερυθρά είναι συχνά μια πιο ήπια ασθένεια από την ιλαρά. Οι περισσότεροι παίρνουν καλύτερα σε 7 έως 10 ημέρες.
 
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία που θεραπεύει την ερυθρά. Αντ 'αυτού, η φροντίδα έχει σκοπό να εξασφαλίσει ότι κάποιος αισθάνεται καλά.
 
Αν και για πολλούς η ασθένεια είναι ήπια, υπάρχουν μερικές σημαντικές επιπλοκές που μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.
 
Πώς γίνεται η εξάπλωση της Ρουβέλλας
Η ρητίνη εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων αναπνοής. Αυτά μπορεί να εξαπλωθούν με βήχα ή φτάρνισμα - ή απλώς να μιλήσουν και να αναπνεύσουν.
 
Επειδή η εξάπλωση είναι από σταγονίδια, η Rubella δεν είναι τόσο μολυσματική όσο η ιλαρά, η οποία είναι αερομεταφερόμενη. Η ερυθρά μπορεί να εξαπλωθεί από μία περίπτωση για να προκαλέσει 5 έως 7 νέες περιπτώσεις (Η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει 12-18).
 
Μετά την έκθεση, θα είναι εβδομάδες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων - συνήθως 2 έως 3 εβδομάδες.
 
Οι άνθρωποι είναι μολυσματικοί πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Κάποιος μπορεί να διαδώσει την ασθένεια για μια εβδομάδα πριν να ξέρει ότι είναι άρρωστος.
 
Συνήθως οι άνθρωποι είναι μολυσματικοί 1 εβδομάδα πριν από το εξάνθημα έως 1 εβδομάδα μετά το εξάνθημα.
 
Επιπλοκές της Ρουβέλλας
Η λοίμωξη προκαλεί λιγότερα συμπτώματα σε όσους είναι νεότεροι. Οι ηλικιωμένοι, ιδιαίτερα οι γυναίκες, μπορούν να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις. Μέχρι το 70% των ενήλικων γυναικών που έχουν μολυνθεί αναπτύξουν επώδυνες αρθρώσεις από την Rubella, ενώ τα παιδιά κάνουν σπάνια.
 
Όπως αναφέρει το el.approby.com, το πιο σημαντικό είναι οτι η ερυθρά μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη. Δυστυχώς, σε περιπτώσεις πτώσης της ερυθράς, εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί τείνουν να αντιμετωπίζουν αρχικά την ερυθρά σε μεγαλύτερη ηλικία.
 
Αυτό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων - που μπορεί να έχουν - να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 
Εξάλειψη ασθενειών
Η ρουμπέλλα εξαλείφθηκε στις ΗΠΑ το 2004. Ωστόσο, επειδή οι λοιμώξεις συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, μπορούν πάντα να επανεισαχθούν και να επηρεάσουν αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
 
4000 περιπτώσεις εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις το 1996. Κάθε χρόνο πιστεύεται παγκοσμίως ότι 100.000 γεννιούνται με σύνδρομο συγγενών ερυθρών.
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.