
Θυμάστε κάτι υποβρύχια που έγερναν ; Αυτά που τα πληρώσαμε διπλάσια τιμή από αυτή που τα πήρε η Τουρκία… Καλά καταλάβατε. Σε αυτά αναφερόμαστε που είχε ακουστεί ότι κάποιος υπουργός εθνικής άμυνας τα τσέπωσε χοντρά…
Ε, λοιπόν βγήκε η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, το οποίο καταδικάζει την εταιρεία με πρόστιμο 140.000.000,00 € λόγω του αδικήματος του χρηματισμού σε «λήπτες αποφάσεων» σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Τώρα μεταξύ μας, μη νομίζετε πως το γερμανικό κράτος κόπτεται και αγωνίζεται κατά της διαφθοράς. Στάχτη στα μάτια αποτελούν παρόμοιες αποφάσεις. Πιστεύει κανείς πως τη συνέφερε τη Γερμανία να μην πάρει τη δουλειά και τα χρήματα να πήγαιναν σε Ρωσσία, Γαλλία ή σε Τρίτη χώρα που διαθέτει παρόμοιες υποδομές;
Το πρώτο θέμα δημοσιεύει ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο ο υπουργός που δωροδοκήθηκε, το οποίο το αναδημοσιεύουμε:
«Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε». Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung «φωτογραφίζει» πρώην «Έλληνα» υπουργό Άμυνας ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων.
Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα αυτά κατοικεί σήμερα ο πρώην υπουργός.
Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το όνομα του κυρίου Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται ρητώς στη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσαν σε «λήπτες αποφάσεων» Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.
Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, αναφερόμενη στην απόφαση – καταπέλτη του δικαστηρίου του Μονάχου που εκτός των άλλων επέβαλε πρόστιμο-μαμούθ στη Ferrostaal, ύψους 140 εκατ. ευρώ, «είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της Ε.Ε.».
Διευκρινίζει ωστόσο πως δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ότι για τους απλούς πολίτες.
Πηγή: Protothema.gr
Ο προδότης υπουργός που δεν κατονομάζεται, κατά πάσα πιθανότητα κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Πληρώσαμε ως έθνος μερικά εκατομμύρια παραπάνω, από ότι πχ οι φίλοι μας οι Τούρκοι, για να πάρουν κάποιοι εγκληματίες τις μίζες τους. Όταν χρεώνεις τη χώρα σου για σου για δικό σου όφελος, αντί να προσπαθήσεις να δουλέψεις για το συμφέρον της, τότε υπουργέ μου, αποτελείς προδότη του έθνους.
Και καλά εντάξει, το καταλαβαίνω. Παραγράφηκε το αδίκημα του χρηματισμού. Αυτό της εσχάτης προδοσίας γιατί το παραβλέπουμε;
Ο υπουργός κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας. Το χειρότερο από όλα αποτελεί το γεγονός πως πιθανόν να ακούει όλα αυτά και περιχαρής πιθανόν να μας χλευάζει. Βρε κορόιδα Ελληνες λέει, δεν πάτε να με βρίζετε, εγώ τη μπάζα μου την έκανα η οποία θα θρέψει μάλιστα τρις γενεές τουλάχιστον. Εσείς ψωμολυσσάτε πεινάλες…
Για να μένει ακόμα ατιμώρητος και αν μην πέφτει άπλετο φως στην υπόθεση, σημαίνει πως το χέρι στο μέλι το έχουν βάλει και άλλα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη. Μη φανταστείτε τίποτα βουλευτές, από υπουργούς, πρωθυπουργούς και πάνω βάλτε με το νου σας για να καταφέρουν να κουκουλώσουν τέτοιο σκάνδαλο. Γιατι ελάτε τώρα, πιστεύετε ότι εάν ήθελαν δε θα έβγαζαν άκρη σε χρόνο dt ;
Τώρα το κεφάλι μου σπάω και δε μπορώ να το βρω με τίποτα. Ποιος να είναι άραγε ο μπαγάσας ο υπουργός που τα πήρε ; Πάει πουθενά το μυαλό σας ;
Παναγιώτης Μερεντίτης.
Επιστροφή στην ενότητα ενδιαφέροντα
|