Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί λέμε ψέματα και κάνουμε φάρσες την Πρωταπριλιά ;
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2021 11:14
29-protaprilia
 
Το έθιμο απαιτεί κάθε 1η Απριλίου, να κάνουμε φάρσες και να λέμε κανα ψεματάκι. Προσοχή λοιπόν για να μη πέσετε και εσείς θύμα της ημέρας.
 
Φυσικά η Πρωταπριλιά δεν ισχύει για τους πολιτικούς. Αυτοί καθημερινά αποδεικνύεται πως λένε μόνο ψέματα, καθόλη τη διάρκεια του έτους.
 
Γιατί όμως λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά ;
Οι επικρατέστερες εκδοχές είναι οι παρακάτω:
 
 
organic-life
 
1.Το ψέμα του ψαρά.
Το έθιμο έρχεται από τους Κέλτες. Θα έχετε παρατηρήσει πως οι ψαράδες και οι κυνηγοί είναι και παραμυθάδες. Θα ψαρέψει κάποιος μαρίδα και αυτομάτως όταν τον ρωτήσουν τι έπιασε θα μεγαλώσει το ψάρι 30-40 πόντους και 2-3 κιλά, ενώ από μαρίδα μπορεί να μετατραπεί σε φαγκρί, ροφό, σφυρίδα κλπ…
 
Ετσι λοιπόν, όταν η περίοδος του ψαρέματος για τους Κέλτες, ξεκινούσε την 1η Απριλίου, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονταν δύσκολα. Έτσι λοιπόν, έλεγαν κανα ψεματάκι για τα ψάρι που έπιαναν. Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε ως έθιμο.
 
 
2.Το πείραγμα των Γάλλων για την Πρωτοχρονιά
Μέχρι το 1564 η Πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η 1η Απριλίου. Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου.
 
Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Κάποιοι συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν.
 
Σε βάθος χρόνου το πείραγμα αυτό μετατράπηκε σε… έθιμο
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.