AM HEALTH μελισσοθεραπεία - βιολογικό μέλι - γύρη - πρόπολη

am-health-meli-bio
Am Health    Τηλ.: 210-5136008    Ιστοσελίδα
 
AM HEALTH - Μελισσοθεραπεία
Βιολογικό ελληνικό μέλι - γύρη - πρόπολη, μέλι Manuka
 
Apitherapy είναι η τέχνη και η επιστήµη που µε ολιστικό τρόπο κάνει χρήση της µέλισσας και των προϊόντων της, προληπτικά ή θεραπευτικά, για το καλό των ανθρώπων ή των ζώων.
 
Η λέξη Apitherapy προέρχεται από το Λατινικό όνοµα της µέλισσας (Apis mellifera) και την Ελληνική λέξη “θεραπεύειν”.
 
Η ελληνική απόδοση του όρου είναι: Μελισσοθεραπεία.
 
Η πρώτη και σηµαντικότερη συνεισφορά της Apitherapy στον άνθρωπο είναι η χρήση της για προληπτικούς λόγους, δηλαδή για διατήρηση της υγείας, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για θεραπευτικούς σκοπούς, αφού άνω του 95% των υπαρχόντων ασθενειών µπορούν να βελτιωθούν ή να θεραπευτούν από τη χρήση της.
 
Επειδή η πρόληψη είναι πολύ πιο σηµαντική και θα αλλάξει προς το θετικότερο την υγεία µας εντάσσουμε στην καθηµερινή ζωή µας τα προϊόντα της µέλισσας.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι µελισσοκόµοι που χρησιµοποιούν καθηµερινά τα προϊόντα της κυψέλης, είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους.
 
Ξεκινήστε από σήµερα τη χρήση τους, αφού όµως πρώτα µάθετε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε προϊόν, τα χαρακτηριστικά του, για το πού ωφελεί και πώς µπορείτε να το χρησιµοποιήσετε.
 
Δείτε πλήρη γκάμα προϊόντων θεραπείας στην ιστοσελίδα της AΜ Health.
 
Έτσι θα γίνετε και εσείς οι “Apitherapist” της οικογένειας και των φίλων σας.
 
Smile Θυμαρίσιο Μέλι Βιολογικό
Το Smile Thyme Honey είναι η ανώτερη ποιότητα θυμαρίσιου μελιού, καθώς, εκτός της μοναδικής γεύσης του, συνδυάζει και υψηλές προδιαγραφές με Βιολογική Πιστοποίηση.
 
Συλλέγεται στην περιοχή NATURA της Κρήτης.
 
Smile Χαρούπι Μέλι Βιολογικό
Τα πολλαπλά οφέλη της «σοκολάτας» του ‘50, τα οποία αναγνώρισαν από νωρίς οι Κρητικοί, είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, παρόμοια με αυτά της σοκολάτας.
 
Το Χαρούπι χαρακτηρίζεται ως ο καρπός-φάρμακο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, B2, B3, D και Ε ενώ παρέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ακόμα, βοηθά στην πέψη, γιατί περιέχει πηκτίνη και λιγνίνη, ουσίες που όχι μόνο ρυθμίζουν την πέψη, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αδρανοποιούν και να μεταφέρουν με ασφάλεια έξω από το σώμα βλαβερά στοιχεία (ακόμα και ραδιενεργά σωματίδια).
 
Το «υπερόπλο» της φύσης στα χέρια σας.
 
Η μεγάλη διατροφική αξία του χαρουπιού οφείλεται στις τανίνες που περιέχει, οι οποίες το καθιστούν θεραπευτικό για τα ζώα. Παράλληλα, η σάρκα του χαρουπιού είναι αρκετά θρεπτική αφού περιέχει μεγάλο αριθμό αλάτων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και πρωτεϊνών.
 
Είναι πλούσιο σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά.
 
Το χαρούπι περιέχει υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών, υδατανθράκων, σιδήρου, φωσφόρου, πυριτίου και καλίου και τριπλάσια αναλογία ασβεστίου από το γάλα!
Συλλέγεται στην περιοχή NATURA της Κρήτης.
 
Smile Πολυκόμπι Μέλι Βιολογικό
Το εκουιζέτο (πολυκόμπι) είναι αποθήκη μετάλλων. Το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχει βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των οστών.
 
Συλλέγεται από Πελοπόννησο.
 
Smile Ελάτης Βανίλια Μέλι Βιολογικό
Γεύση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού διακρίνεται για την ιδιαίτερα καλή του γεύση.
 
Άρωμα: Δεν παρουσιάζει έντονο άρωμα.
 
Xρώμα: Ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσής του. Ξεχωρίζει λόγω των κρεμ ανταυγειών που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και λέγεται «Bανίλια ελάτης». Γενικά, το μέλι ελάτης έχει έντονα μελί χρώμα, σε άλλες περιοχές πιο σκούρο και σε άλλες πιο ανοιχτό.
 
Kρυστάλλωση: Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει.
 
Θρεπτική αξία: Eίναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Η μοναδικότητα αυτού του μελιού γίνεται διακριτή άμεσα αφού είναι πολύ παχύρρευστο, με χρώμα υπόλευκο και άρωμα ξεχωριστό, χάρη στο χρώμα του ονομάστηκε «Βανίλια».
 
Η θρεπτική και Βιολογική του αξία είναι πολύ μεγάλη αφού πρόκειται για μέλι με υψηλή συγκέντρωση σε ιχνοστοιχεία & μικρή συγκέντρωση σε σάκχαρα (μικρότερη από άλλα μέλια π.χ. θυμάρι, ανθέων)
 
Επιπλέον έχει ευεργετικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση του βήχα και της κακοσμίας του στόματος ως αντισηπτικό. Το μέλι από τα έλατα είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση και την πυκνόρρευστη υφή του.
 
Είναι μελίτωμα το οποίο δεν προέρχεται από τα άνθη αλλά από μια ρητίνη που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του ελάτου.
 
Η συγκέντρωσή του σε σάκχαρα είναι ελαφρά μικρότερη από τα άλλα μέλια, όμως αυτό που το διακρίνει είναι ότι ποτέ δεν κρυσταλλώνει, επειδή έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη, κάτω από 30%, ακόμη και μετά από χρόνια.
 
Aνοιχτόχρωμο, θυμίζει καραμέλα ή βανίλια. Είναι μοναδικό σε όλον τον κόσμο και παράγεται μόνον από το μαύρο έλατο.
 
Προέρχεται κυρίως από τα βουνά της Πελοποννήσου.
 
Smile Φασκόμηλο Μέλι Βιολογικό
Το Smile Sage Honey είναι η ανώτερη ποιότητα μελιού ανθέων και φασκόμηλου, καθώς, εκτός της μοναδικής γεύσης του, συνδυάζει και υψηλές προδιαγραφές με Βιολογική Πιστοποίηση αλλά και εργαστηριακούς ελέγχους σε αναγνωρισμένο εργαστήριο που πιστοποιούν την ανώτερη ποιότητα και καθαρότητά του. Συλλέγεται στην περιοχή NATURA της Κρήτης και συσκευάζεται σε πιστοποιημένο Βιολογικό συσκευαστήριο κατ’ εντολή της AM-HEALTH.
 
Το μέλι φασκόμηλο προέρχεται από το γνωστό φαρμακευτικό φυτό με τις πολλές του θεραπευτικές δράσεις.
 
Συλλέγεται στην περιοχή NATURA της Κρήτης.
 
Smile Βελανιδιάς Μέλι Βιολογικό
Το Smile μέλι βελανιδιάς και άγριων βοτάνων είναι ένα από τα μέλια μελιτώματος, παράγεται δηλαδή από τις εκκρίσεις των μελιτογόνων εντόμων που παρασιτούν στον φλοιό της βελανιδιάς και από άγρια βότανα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στα δάση της βελανιδιάς η παραγωγή μελιού Βελανιδιάς δεν επιτυγχάνεται κάθε χρόνο.
 
Χαρακτηριστικά :
– Είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή.
 
– Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό.
 
– Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο.
 
– Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.
 
– Χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα Υγιεινής διατροφής.
 
Το μέλι Βελανιδιάς είναι από τα πιο πλούσια μέλια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας έχοντας αυξημένο αριθμό ιχνοστοιχείων.
 
Το μέλι Βελανιδιάς παρόλο που η χώρα μας είναι πολύ πλούσια σε δρύινα δάση, θεωρείται μια σπάνια ποικιλία μελιού.
 
Συλλέγεται από Πελοπόννησο.
 
Smile Μέλι με Ταχίνι Βιολογικό
Ένα υπέροχα λαμπερό μέλι με υπέροχες νότες καραμέλας και υπέροχη υφή. Είναι αρκετά εθιστικό, με λεπτές γεύσεις. Το Ταχίνι εξισορροπεί τη γλυκύτητα του μελιού. Το θυμάρι λάμπει μέσα από άρωμα και γεύση. Μια κρεμώδης υφή με καλό ιξώδες. Το μέλι έχει χτυπηθεί με το ταχίνι και τα δύο χαρακτηρίζονται όμορφα στον ουρανίσκο. Υπάρχει αρμονία και καλή ισορροπία.
 
Το ταχίνι είναι πλούσιο σε:
- Aσβέστιο καταπολεμώντας έτσι την οστεοπόρωση.
 
- Kάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 
- Mαγγάνιο και σελήνιο με έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
 
- Xαλκό για την ενίσχυση των αρθρώσεων.
 
- Σίδηρο για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας.
 
- Αμινοξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού καθώς και φώσφορο και μαγνήσιο.
 
Smile Βιολογική Γύρη
Φρέσκια Πολυανθική γύρη. Είναι φρέσκια βιολογική, υψηλής ποιότητας από την Κρήτη και συλλέγεται σε προστατευόμενη περιοχή (NATURA).
 
Ας δούμε εν τάχει τη σύνθεση της γύρης:
Πρωτεΐνες 24 %
 
Σάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη κυρίως ) 27 %.
 
Η2Ο 18.5 %.
 
Κυτταρικές ουσίες 18%.
 
Μεταλλικά στοιχεία 5% (Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Φώσφορος, Θείον, Σίδηρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Πυρίτιο, Τιτάνιο, Ψευδάργυρος, Βόρον, Μολυβδαίνιο, Σελήνιο αλλά και αρκετά ολιγοστοιχεία).
 
Λιπίδια περίπου 5%.
 
Διάφορα (Βιταμίνες κυρίως της ομάδας Β, ένζυμα, ιχνοστοιχεία κ.λ.π.).
 
28 μεταλλικά στοιχεία βρίσκονται στο σώμα, 14 είναι απαραίτητα. Η γύρη έχει και τα 28.
 
Η λήψη 35 gr γύρης την ημέρα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη σε αμινοξέα. Θεωρώ τη γύρη την καλύτερη τροφή για όλους, πολύ περισσότερο για τους χορτοφάγους, που ψάχνουν για μια πηγή πρωτεϊνης αντίστοιχης ή και καλύτερης του κρέατος.
 
Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο "απελπισμένα" ψάχνουν για πηγή πρωτεϊνών και Β12. Η γύρη τα έχει και τα δύο.
Χάρη στη σύνθεση της η γύρη θεωρείται αξεπέραστο διατροφικό συμπλήρωμα: 100 gr γύρης αντιστοιχούν σε 500 gr βοδινό κρέας ή σε 7 αυγά.
 
Η γύρη αποτελεί βασικό συμπλήρωμα των πρωταθλητών.
 
Μήπως τώρα που γνωρίζετε όλα τα πιο πάνω αναρωτιέστε πως ζούσατε χωρίς αυτήν;
 
SMILE Πράσινη Πρόπολη της Βραζιλίας / μη βιολογική
Η πράσινη πρόπολη προέρχεται από το φυτό Baccharis dracunculiforia που φύεται σαν παράσιτο μόνο στη Βραζιλία.
 
Η αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδης δράση της ωφείλεται σε ένα σύμπλεγμα ουσιών και κυρίως στην ουσία Artepiline C.
 
Στην Ευρωπαϊκή Πρόπολη έχουμε περισσότερα φλαβονοειδή (20-30%) ενώ στην πράσινη πρόπολη κυριαρχούν οι φαινολικές ουσίες.
 
Σε τι διαφέρει η πράσινη πρόπολη;
Η πράσινη πρόπολη προέρχεται απο το φυτό Baccharis dracunculiforia που φύεται σαν παράσιτο μόνο στη Βραζιλία. Η αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδης δράση της ωφείλεται σε ένα σύμπλεγμα ουσιών και κυρίως στην ουσία Artepiline C.
 
Στην Ευρωπαϊκή Πρόπολη έχουμε περισσότερα φλαβονοειδή (20-30%) ενώ στην πράσινη πρόπολη κυριαρχούν οι φαινολικές ουσίες, που είναι συστατικά δραστικά κατά των όγκων.
 
Επίσης ένα άλλο συστατικό που συναντάμε αποκλειστικά στην πράσινη πρόπολη είναι ενώσεις του π-κουμαρικού οξέως (με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες).
 
Επίσης η πράσινη πρόπολη είναι ένας ισχυρός αντισηπτικός παράγων που βοηθάει στην μάχη των μολύνσεων, κτίζοντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
 
Οι ουσίες που υπάρχουν στην πράσινη πρόπολη έχουν ηπατοπροστατευτική δράση και έχουν ισχυρή δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
 
Η πρόπολη έχει τα περισσότερα φλαβονοειδή σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, με ικανότητα εξουδετέρωσης των διοξινών (ουσιών υπεύθυνων για πρόκληση μεγάλης βλάβης στον οργανισμό).
 
SMILE GREEN PROPOLIS / μη βιολογική
Η καλύτερη πράσινη πρόπολη, με πολύ υψηλή συγκέντρωση πράσινης πρόπολης (κατ΄ελάχιστο 30%), που χάρη στις φυσικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξαγωγή της, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της πρόπολης.
 
Η ακατέργαστη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της είναι η πιο αγνή πράσινη πρόπολη που χάρη στην υψηλή συμπύκνωση μετατρέπεται σε ένα μοναδικό προϊόν (σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν), με το μέγιστο δυνατό ποσό φλαβονοϊδών και Artepelin-C.
 
Μέλι Manuka / μη βιολογικό
Μοναδικό Manuka μέλι από την Νέα Ζηλανδία που ονομάζεται Leptospermum scoparium. Εδώ και αρκετό καιρό το μοναδικό μέλι Manuka με αντιβακτηριακή δραστηριότητα είναι γνωστό παγκοσμίως.
 
Am Health
Πλάτωνος 138 Αθήνα 104 42
Τηλ.: 210-5136008
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγός αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.