Διαφήμιση
ΟΡΝΘΙΘΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ ΣΤΙΣ 16/11/2013
Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 14:29
12-ornithologiki
 
Με την παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο του Σχινιά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου συνεχίζεται ο φετινός κύκλος διοργανώσεων για την περίοδο 2013-2014.
 
Την περίοδο αυτή ο Σχινιάς προσφέρεται για ορνιθοπαρατήρηση, καθώς φιλοξενεί σημαντικούς αριθμούς πουλιών που έρχονται για να ξεχειμωνιάσουν, όπως για παράδειγμα, ο Στικταετός, ο Καλαμόκιρκος, η Γερακίνα, το Βραχοκιρκίνεζο, το Ξεφτέρι, η Φαλαρίδα, η Νερόκοτα, το Νανοβουτηχτάρι, η Βαλτόπαπια, η Αλκυόνη, αλλά και η Καρδερίνα, ο Φλώρος, ο Σπίνος κ.ά.
 
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παρατηρητών:
Α) Η πρώτη ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 07:15 στο κιόσκι-φυλάκιο στην είσοδο των Δικαστικών, με τελευταίο σημείο παρατήρησης το Κωπηλατοδρόμιο, στο οποίο θα ξεκινήσει την παρατήρηση η δεύτερη ομάδα.
 
Β) Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από την είσοδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Κωπηλατοδρόμιο στις 10:00, περπατώντας περιφερειακά του Κωπηλατοδρομίου.
 
Η σύσταση προς όλους είναι να φορούν μαλακά ρούχα με ήπιους χρωματισμούς και παπούτσια περιπάτου και να έχουν μαζί τους νερό, κολατσιό και προαιρετικά κιάλια. Όλες οι διαδρομές γίνονται με τα πόδια και η ενημέρωση στο πεδίο από συνοδούς, οι οποίοι είναι έμπειροι εθελοντές παρατήρησης.
 
Η διάρκεια των εξορμήσεων αναμένεται – ανάλογα με την περίπτωση– να είναι περίπου 4-5 ώρες μαζί με τις στάσεις για ξεκούραση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μετακινούνται με δικά τους μέσα, εκτός εξαιρέσεων. Τις ομάδες παρατήρησης θα υποστηρίξουν ο Μιχάλης Κωτσάκης και ο Μπάμπης Αλιβιζάτος.
 
Επιπλέον, την ίδια μέρα, οι εθελοντές του προγράμματος Παρακολούθησης της Ορνιθοπανίδας στους Υγροτόπους της Αττικής θα επισκεφτούν την περιοχή στο πλαίσιο των ετήσιων επισκέψεων που διενεργούν κάθε χρόνο για τη συστηματική καταγραφή και τη συλλογή πληθυσμιακών στοιχείων των πουλιών. Περισσότερα για το πρόγραμμα, αλλά και για το πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτό μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=2725&sID=194
 
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Σχινιά δείτε εδώ: http://www.ornithologiki.gr/page_iba.php?aID=125
 
Η επόμενη εξόρμηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση.
 
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή για την παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο του Σχινιά είναι δωρεάν για όλους, υπάρχει όμως η υποχρέωση της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.
 
Δηλώσεις Συμμετοχής:
Σπύρος Ψύχας, τηλ. 210 8228704, εσωτ. 106 και 6974510976, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.