Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 22:52 |

Στα πλαίσια της έκθεσης Γεύσεις & Ζωή θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις¨ ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
12:00 - 13:00: «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» Με την σύμβουλο ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια Τζέσικα Μαργαρίτη Βιωματικό σεμινάριο.
14:00 - 16:00: «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» Με την Indy Rag - Guru Ανακαλύψτε τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT). Είναι ένας γρήγορος, πολύ αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος που οδηγεί στη σωματική υγεία και πνευματική εφορία!
Πώς μπορεί να σας βοηθήσει; Ελάτε να σας δείξουμε τον τρόπο!
17:00 - 19:00: «ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ & ΨΩΜΙ» Με την αρχιτέκτονα του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων Μαρία Γρυπάρη και τις Ιωσηφίνα Δελατόλα και Λουΐζα Αρμακόλα Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους, όπου θα μάθουν, θα πλάσουν και θα ψήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 12:00 - 14:00: «ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ» Με τον Χρήστο Σοκόλη (Food marketing & consulting services) και τον chef Ηλία Σκουλά Παρουσίαση gourmet συνταγών με σαλιγκάρια του εκτροφείου FEREIKOS - HELIX
15:00 - 17:00: «ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ» Με τον chef από «Το στέκι των Δειπνοσοφιστών» Αντώνη Νέμετ Παρουσίαση δύο πιάτων (γεύμα και επιδόρπιο) σε αρχαία συνταγή των δειπνοσοφιστών με τοπικά προϊόντα της Καρυστίας.
17:00 - 18:00: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ» Με τον Πρόεδρο Ομοσπονδιακής Συνεργασίας Πολιτιστικής Ανασυγκρότησης Ευβοέων Ελλάδος «Αιγαία» ΟΣΠΑΕΕ Δημήτρη Παπαμιχαήλ Παρουσίαση με φωτογραφίες και video.
18:00 - 19:00: «ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» Με τον Alexander Pfaff εναλλακτικό θεραπευτή – γεωπαθολόγο, ιδρυτή του House of Light Ένα βιωματικό ταξίδι στους κόσμους της διατροφής, της αλκαλικής δίαιτας, των συνδυασμών τροφών, του νερού & του άλατος και στην άμεση επίδρασή τους στο ψυχοσωματικό σύνολο & στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.
ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 11:00 - 13:00: ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ Παρουσίαση από τον pastry chef και food editor Στέλιο Παρλιάρο
14:00 - 16:00: ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Με ξεναγούς την Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Δημήτρη Γιατζόγλου Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στο ηφαιστειογενές νησί του Βορείου Αιγαίου που φημίζεται για το πλούσιο οικοσύστημά του, τα διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά, τα περίφημα τυριά, τα εξαιρετικά ζυμαρικά και παξιμάδια από ντόπια δημητριακά, τα απολαυστικά χειροποίητα γλυκίσματα.
17:00 - 19:00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Με τον Ευτύχη Μπλέτσα Ένα πρωτότυπο σεμινάριο μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους με έμφαση στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, όπου μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά όλοι οι παρευρισκόμενοι.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 12:00 - 14:00: ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ Παρουσίαση & γευσιγνωσία με τον chef και food writer Βαγγέλη Δρίσκα Παρουσίαση των αρωματικών φυτών της Ελλάδας και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες σάλτσες, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά ντιπ και πρωτότυπα finger food.
15:00 - 17:00: ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ Με τους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη Μια μοναδική «ξενάγηση» στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με ζωντανή παρουσίαση των ποικιλιών της ελληνικής υπαίθρου και γευσιγνωσία.
18:00 - 20:00: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ Παρουσίαση & γευσιγνωσία με την Μυρσίνη Λαμπράκη Η σημασία και συμβολή των οσπρίων στην Μεσογειακή Διατροφή. Πρωτότυπες συνταγές και εναλλακτικές προτάσεις σερβιρίσματος.
Επιστροφή στα δελτία τύπου
|