Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 12:04 |

WORKSHOP. Καινοτομία στα οινοποιεία: Βιολογικοί Αμπελώνες – Εξοικονόμηση Ενέργειας και διαχείριση Αποβλήτων
Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (Αίθουσα C), στο Helexpo Θεσσαλονίκης. Εχει ως στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα πλεονεκτήματα της πράσινης ανάπτυξης σε ένα οινοποιείο.
Επιπλέον, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα οφέλη των κρασιών από αμπέλια βιολογικής γεωργίας, εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης αποβλήτων και εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα οινοποιείο, καθώς και εργαλεία χρηματοδότησης που αφορούν στην ανάπτυξη ενός οινοποιείου.
Οι εισηγητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό και διαθέτουν άρτια γνώση και μεγάλη εμπειρία σχετικά με τα θέματα που θα αναπτύξουν
16:30 Εγγραφές Η σημασία της πράσινης ανάπτυξης σε ένα οινοποιείο και ο αντίκτυπός της στον καταναλωτή Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
Η εγκατάσταση ενός βιολογικού αμπελώνα και τα οφέλη του. Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Αμπελουργός
Εναλλακτικοί τρόποι επεξεργασίας λυμάτων στην παραγωγή κρασιού Cristina Durán Martínez, Technology Transfer Zentrum Bremerhaven
Εξοικονόμηση Ενέργειας σε ένα οινοποιείο Isabella Liolios, RLP AgroScience GmbH
Πηγές Χρηματοδότησης για την ανάπτυξη ενός οινοποιείου Αχιλλέας Βασιλειάδης, EMETRIS ΑΕ
Επιστροφή στα δελτία τύπου
|