Punt Gun. Το μεγαλύτερο κυνηγητικό όπλο του κόσμου
21-punt-1 
 
Το Punt Gun είναι ένα είδος, ενός εξαιρετικά μεγάλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε το 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα για το κυνήγι με σκοπό τη θανάτωση μεγάλου αριθμού παπιών.
 
Τα Punt Guns ήταν συνήθως ειδικά σχεδιασμένα και έτσι ποικίλλουν ευρέως, αλλά θα μπορούσε να έχουν διάμετρο κάννης άνω των 2 ιντσών (51 mm) και να πυροβολούν φυσίγγια βάρους πάνω από μια λίβρα (0,45 kg) σε κάθε βολή.
 
21-punt-6
 
Μια τουφεκιά θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 50 υδρόβια πτηνά που βρίσκονταν στην επιφάνεια του νερού. Ήταν πάρα πολύ μεγάλα για να τα κρατήσει μόνο ένας κυνηγός και η ανάκρουση ήταν τόσο μεγάλη που είχαν τοποθετηθεί άμεσα στα πλοιάρια των ποταμών που χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι, ως εκ τούτου και το όνομά τους (punt = πλοιάριο ποταμού που διευθύνεται με κοντάρι).
 
21-punt-2
 
21-punt-3
 
21-punt-4
 
Οι κυνηγοί ελίσσονταν ήσυχα σε σειρά και σε απόσταση από το κοπάδι χρησιμοποιώντας κοντάρια ή κουπιά για να αποφύγουν να τρομάξουν τα υδρόβια πτηνά.
 
Γενικά, το όπλο ήταν μόνιμα ενσωματωμένο στο πλοιάριο, έτσι ο κυνηγός θα έπρεπε να ελιχτεί με ολόκληρο το πλοιάριο, προκειμένου να στοχεύσει με το όπλο.
 
Τα όπλα ήταν αρκετά ισχυρά, και τα ίδια τα πλοιάρια αρκετά μικρά, ώστε η βολή του όπλου να προωθεί συχνά τα πλοιάρια προς τα πίσω μερικές ίντσες ή και περισσότερο.
 
21-punt-5
 
 
21-punt
 
 
Για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, οι κυνηγοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε στόλους μέχρι περίπου δέκα τέτοια πλοιάρια.
 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η πρακτική μείωσε τον πληθυσμό των άγριων υδρόβιων πτηνών και από τη δεκαετία του 1860 οι περισσότερες Πολιτείες είχαν απαγορεύσει το κυνήγι με αυτά τα όπλα μέσα σε πλοιάρια. Ένα νομοσχέδιο του 1900 απαγόρευσε τη μεταφορά των άγριων θηραμάτων στις κρατικές γραμμές, και η θηρευτική δραστηριότητα με στόχο την πώληση στην αγορά τέθηκε εκτός νόμου από μια σειρά ομοσπονδιακών νόμων το 1918.
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια έρευνα του 1995 έδειξε λιγότερα από 50 ενεργά Punt Guns ακόμα σε χρήση. Η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου περιορίζει τη διάμετρο κάννης σε αυτά τα όπλα στις 1,75 ίντσες (44 mm).
 
Από το Diamond Jubilee της Βασίλισσας Βικτωρίας το 1897 υπήρξε ένας χαιρετισμός με Punt Gun σε κάθε στέψη και βασιλική γιορτή στην Αγγλία.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα παράξενα

 

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.