Διαφήμιση
Σε ποιά ηλικία κάνουν sex για πρώτη φορά οι έφηβοι στην Ελλάδα

03-sex

 

Μεγάλη έρευνα σε σχολεία όλης της Ελλάδας δείχνει ότι για πολλά Ελληνόπουλα η ερωτική ζωή ξεκινά από την ηλικία των 15 ετών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται διπλασιασμός της πρώιμης σεξουαλικής επαφής στα κορίτσια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μία συμπεριφορά η οποία κρύβει κινδύνους και που συχνά συνδέεται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, σε δείγμα 4.944 μαθητών και μαθητριών των τάξεων ΣΤ’ δημοτικού, Β’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με αυτή δύο στους εφτά 15χρονους έχουν μία τουλάχιστον ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία, με το ποσοστό των αγοριών να είναι υπερδιπλάσιο από αυτό των κοριτσιών.

Σε σχέση με το 2002, το ποσοστό των 15χρονων που αναφέρει σεξουαλική επαφή έχει αυξηθεί σημαντικά (28,6% έναντι 21,3%). Η αύξηση αυτή οφείλεται στα κορίτσια το ποσοστό των οποίων σχεδόν διπλασιάστηκε (18% έναντι 9,6% το 2002).

Αγαπητοί έφηβοι. Ως organic life θα σας συστήναμε να είστε λίγο πιο εγκρατείς και να περιμένετε τουλάχιστον ως την ηλικία των 17-18 χρονών που οι επιλογές θα είναι πιο ώριμες και κατασταλαγμένες.

Επειδή όμως ότι και αν λέμε εμείς, εσείς τελικά θα επιλέξετε να κάνετε το δικό σας  (το έχει η ηλικία), τουλάχιστον έχετε μαζί σας - αγόρια & κορίτσια - προφυλακτικά…
 

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα sex και σχέσεις




 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.