Banner
Banner
Τελικά βοηθούν στο αδυνάτισμα οι χυμοί ;

 29-ximoi
  
Τώρα το καλοκαίρι επιλέγετε περισσότερο να πίνετε δροσιστικά κοκτέιλ χυμών. Όμως οι περισσότεροι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να μην πίνουμε τις θερμίδες μας.
  
Σύμφωνα με το iatronet.gr μάθετε κάποια μυστικά για τους χυμούς και απολαύστε στο έπακρο τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
  
Να υπάρχει ποικιλία:
Φρούτα και λαχανικά μπορεί να παράσχουν ως ένα βαθμό προστασία ενάντια σε ασθένειες και χρόνιες παθήσεις υποστηρίζουν επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου του USDA (Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ) Beltsville Human Nutrition Research Center.
  
Όμως, για να λάβετε προληπτικά τα μέγιστα οφέλη, πρέπει να παραλλάσσετε το είδος και το χρώμα των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition, οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγαλύτερη ποικιλία λαχανικών και φρούτων σε χυμό είχαν τη μεγαλύτερη προστασία από την οξείδωση του οργανισμού ή την καταστροφή κυττάρων και ιστών.
  
Να είναι 100% φυσικός:
Μερικά συσκευασμένα φρουτοποτά, που ονομάζονται κοκτέιλ, περιέχουν μόλις 5% χυμό. Αυτό που βρίσκετε μέσα είναι νερό, πολλή ζάχαρη και τεχνητά αρώματα. Γι’ αυτό ελέγχετε την ετικέτα για να δείτε τι συστατικά λαμβάνετε και να προτιμάτε τους βιολογικούς χυμούς. Να έχετε υπόψη σας ότι ο χυμό σας θα πρέπει να είναι 100% χυμός φρούτων, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή σιρόπι από καλαμπόκι το οποίο είναι υψηλό σε φρουκτόζη.
  
Πειραματιστείτε:
Μπορείτε να αυξήσετε την ποικιλία των θρεπτικών συστατικών και ταυτόχρονα να μειώσετε τη συνολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα προσθέτοντας τουλάχιστον ένα λαχανικό στο μείγμα. Οι κόκκινες και οι κίτρινες πιπεριές είναι γεμάτες από καροτενοειδή, ενώ τα αγγούρια προσθέτουν κάλιο.
  
Αν μάλιστα τολμάτε, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα σπανάκι ή βλαστάρια από παντζάρι, και τα δύο καλές πηγές σιδήρου. Τα αχλάδια, τα πράσινα μήλα και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε γλυκαίνουν τη γεύση του χυμού.
  
Πίνετε φρέσκο χυμό:
Μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για να ελέγξετε τις θερμίδες, να μεγιστοποιήσετε την ποικιλία και να αυξήσετε τη διατροφική αξία σε κάθε ποτήρι είναι να φτιάχνετε το δικό σας φρέσκο χυμό στο σπίτι. Κι αυτό γιατί μπορείτε να διαλέξετε μόνοι σας τα φρούτα και τα λαχανικά.
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.