Μηλόξιδο. Αδυνάτισμα, κολίτιδα, σάκχαρο και 5 ακόμα λόγοι να το χρησιμοποιείς |
![]() Το μηλόξιδο οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως ένα αδυνατιστικό προϊόν, το οποίο συμβάλλει στην καύση του λίπους.
Όμως το μηλόξιδο ( βιολογικό κατά προτίμηση ), συμβάλει τα μέγιστα τόσο στην υγεία, όσο και στην ομορφιά. Δες πως…
Δρα κατά της πιτυρίδας
Η οξύτητα του μηλόξιδου βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.
Ανακουφίζει από το λόξιγκα
Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο, μέσα σε ένα ποτήρι νερό και πιες το αργά
Λευκαίνει τα δόντια
Λόγω της οξύτητας του το μηλόξιδο, χαρίζει λευκά δόντια
Ξηρές φτέρνες
Δημιουργήστε ένα φυσικό απολεπιστικό και καταπολεμήστε της ξηρές φτέρνες. Αναμείξτε λίγο μέλι, μηλόξυδο και ριζάλευρο ώστε να δημιουργήσετε μια πάστα. Μαλακώστε τα πόδια σε ζεστό νερό, τρίψτε τα με το μείγμα που φτιάξατε και ξεπλύνετε.
Ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα
Οι δροσερές κομπρέσες με νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 1½ κουταλιά άσπρο μηλόξιδο, ανακουφίζουν από τον πόνο.
Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος
Μελέτη του 2007 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μηλόξυδου, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσων πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδου μαζί με ένα ελαφρύ γεύμα πριν τον ύπνο, είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το επόμενο πρωί.
Ελκώδης κολίτιδα
Μελέτη διαπίστωσε αύξηση στα επίπεδα των καλών βακτηρίων στα έντερα των ποντικιών που κατανάλωναν μηλόξιδο διαλυμένο σε νερό.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα.
Αδυνάτισμα
Μελέτη έχει δείξει πως όσοι κατανάλωναν μηλόξιδο, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά και μικρότερη περίμετρο μέσης, χαμηλότερα τριγλυκερίδια και μικρότερο δείκτη μάζας σώματος.
Προσοχή:
Μην καταναλώνετε το μηλόξιδο σκέτο. Καλό είναι να το αραιώνετε ( 1-2 κουταλιές της σούπας ) σε ένα ποτήρι νερό.
Tips:
Προσθέστε το μηλόξιδο στο φαγητό, αλλά και στις σαλάτες σας.
Προτιμήστε το βιολογικό μηλόξιδο
|